Σαφάρι στην Ήπειρο από τα μεικτά συνεργεία

EKPTOSEIS TERINES

EKPTOSEIS TERINESΕντατικοί είναι οι έλεγχοι των μεικτών συνεργείων των Τμημάτων Εμπορίου και Ανάπτυξης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων σε καταστήματα εστίασης, αναψυχής, κ.ά. για την θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Ευάγγελο Βαγενά, έμφαση δίνεται στις παραθαλάσσιες περιοχές, λόγω της αυξημένης κίνησης. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί ορισμένες παρατυπίες, για τις οποίες έχει επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία.

 

Με αφορμή την έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων (14 Ιουλίου – 30 Αυγούστου), ο κ. Βαγενάς κάλεσε τόσο τους εμπόρους να είναι προσεκτικοί στην τήρηση της σχετικής νομοθεσίας (ακρίβεια στα ποσοστά έκπτωσης, αναγραφή τιμών πριν και μετά την έκπτωση, κ.ά.), αλλά και τους καταναλωτές να πραγματοποιούν έρευνα πριν τις αγορές τους.

“Επειδή ήδη έχουν φτάσει κάποιες καταγγελίες στην υπηρεσία για παραπλάνηση καταναλωτών, είτε σε ποσοστά έκπτωσης, είτε στην ποσότητα των ειδών, απαιτείται προσοχή και συνέπεια από όλους. Οι προσφυγές των καταναλωτών στις αρμόδιες υπηρεσίες δείχνουν πως υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις και πως οι καταναλωτές έχουν γίνει διεκδικητικοί”.

Ερωτηθείς για το νέο νομοθετικό πλαίσιο στο πλανόδιο εμπόριο, ο κ. Βαγενάς τόνισε πως δημιουργούνται ορισμένα προβλήματα σε αυτή την δραστηριότητα, κυρίως για τους νέους παραγωγούς, καθώς δεν προβλέπεται η έκδοση νέων αδειών. Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης να υπάρξει τροποποίηση για την εξασφάλιση σχετικής αδείας για τους νέους παραγωγούς.

“Τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά. Για παράδειγμα το πρόστιμο για την έλλειψη άδειας ανέρχεται σε 5000 ευρώ. Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ο παραγωγός μπορεί να διαθέσει τα προϊόντα του σε εμπόρους, σε λαϊκές αγορές ή διαφορετικά εκεί που το παράγει. Για αυτό ζητάμε την τροποποίηση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ