Σανίδες με καρφιά, παγίδες για το όχημα του Φορέα

FOREAS OXHMA1

FOREAS OXHMA1Παγίδες με καρφιά και με στόχο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού τοποθέτησαν άγνωστοι στην περιοχή Αετός, στη λιμνοθάλασσα της Λογαρούς.

Οι σανίδες με τα καρφιά ήταν τοποθετημένες στο δρόμο, μέσα σε λακκούβες με νερό, ώστε να μην είναι εμφανείς.

Έτσι α μπροστινά λάστιχα του αυτοκινήτου καταστράφηκαν και το όχημα προσωρινά ακινητοποιήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή την προηγούμενη ημέρα και σύμφωνα με το φύλλο καταγραφών των φυλάκων του Φορέα, διαπιστώθηκαν τουλάχιστον δύο περιστατικά λαθροθηρίας με χρήση βάρκας και μάλιστα οι επιβαίνοντες εξύβρισαν χυδαία τους φύλακες- επόπτες του Φορέα.

Επειδή παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, παύουν να είναι απλές συμπτώσεις και πρόκειται για εσκεμμένες ενέργειες κάποιων που για τους δικούς τους «γνωστούς» λόγους ενοχλούνται και αντιδρούν, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης.

FOREAS OXHMA2Και σημειώνεται:
Με την ίδρυση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης η πολιτεία αποφάσισε να προστατεύσει και να παρακολουθεί τα μοναδικά και ευαίσθητα οικοσυστήματα της περιοχής, όμως τα περιστατικά αυτά γεννούν ερωτηματικά.

Διερωτόμαστε λοιπόν:

1. Ο μοναδικός φυσικός πλούτος του Αμβρακικού είναι κοινό αγαθό ή αντικείμενο προνομιακής και ασύδοτης εκμετάλλευσης λίγων;
2. Οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής, ανεξάρτητα από το πόσο είναι «δεμένοι» με τον Αμβρακικό επιθυμούν την προστασία και ανάδειξή του;
3. Πιστεύουμε ότι η αειφορική διαχείριση της περιοχής αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα και εργαλείο για ανάπτυξη;

Οι απαντήσεις του καθενός από εμάς στα ερωτήματα αυτά αλλά και οι προτάσεις για βελτίωση του τρόπου φύλαξης, προστασίας και διαχείρισης θα βοηθήσουν σημαντικά την κοινωνία να διατηρήσει ένα διεθνούς σημασίας οικοσύστημα προς όφελος όλων. Οι δολιοφθορές και απειλές εναντίων ανθρώπων που με ιδιαίτερη προσπάθεια προστατεύουν ένα κοινό αγαθό, εμποδίζουν μια σπουδαία συλλογική προσπάθεια.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ