Σαγιάδα: Μια γιορτή, πολλά μηνύματα

TSIPOYRA GIORTH1Η δυναμική του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και η ομόθυμη απόφαση των φορέων της Θεσπρωτίας να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση ασφαλτικών και πετρελαιοειδών στην περιοχή της Σαγιάδας αναδείχθηκαν στη διάρκεια της γιορτής τσιπούρας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Η ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ηπειρωτικής οικονομίας ο οποίος μάλιστα είναι προσανατολισμένος στις εξαγωγές.

Με επίκεντρο τη Σαγιάδα δημιουργούνται νέες μονάδες αλλά και θέσεις εργασίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Γιάννης Χεκίμογλου εξήρε την στήριξη από την Περιφέρεια Ηπείρου και τόνισε την ανάγκη βοήθειας από το κεντρικό κράτος ώστε ο κλάδος να γίνει πιο ισχυρός.

«Και φέτος και κάθε χρόνο θα τονίζουμε ότι μια τέτοια παραγωγική δραστηριότητα θέλουν να την καταστρέψουν φτιάχνοντας τη μονάδα πετρελαίων μέσα στις ιχθυοκαλλιέργειες. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να το αποτρέψουμε και να βγάζουμε τα καλύτερα ψάρια της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Χεκίμογλου.

Ο Σύλλογος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρο Πάσχο για την στήριξη που έχει δώσει μέχρι σήμερα στους ιχθυοκαλλιεργητές.

Ο κ. Πάσχος ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε και τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα είναι πάντα δίπλα στους ιχθυοκαλλιεργητές στηρίζοντάς τους και ανοίγοντας νέους δρόμους σε νέες αγορές. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα είναι αλληλέγγυο στον αγώνα προκειμένου να μην εγκατασταθεί στην περιοχή η μονάδα ασφαλτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ