Σήριαλ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

ELAX EGGY EIS

ELAX EGGY EIS

Σήριαλ έχει καταντήσει το θέμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που υποτίθεται ότι θα καταβαλλόταν από τον Απρίλιο του 2016.

Η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου είπε ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα ξεκινήσει με τρεις μήνες καθυστέρηση και αντί για τον Απρίλιο θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2016.

Η κα Φωτίου έριξε το φταίξιμο για την καθυστέρηση στους δανειστές, αφού όπως υποστήριξε δεν απαντούν στην ελληνική πρόταση για το πρόγραμμα -η οποία έχει σταλεί από τις 2 Φεβρουαρίου-, γεγονός που έχει κολλήσει τη διαδικασία.

Έτσι, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να δώσει τρίμηνη παράταση στη κάρτα σίτισης, μέχρι να τρέξει το νέο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, όπως θα ονομάζεται πλέον το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα έτρεχε πιλοτικά σε 30 δήμους, παράλληλα με τις δράσεις για την ανθρωπιστική κρίση στους υπόλοιπους δήμους της χώρας. Για τον σκοπό αυτό δημιουργούνται δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες που θα διευκολύνουν την διαδικασία, μετά και τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην περσινή πρώτη πιλοτική εφαρμογή του.

Το στοίχημα είναι πλέον αν το υπουργείο Εργασίας θα προλάβει να είναι έτοιμο και στην νέα ημερομηνία ή αν θα υπάρξει τελικά μια νέα παράταση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ