Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο ΟΑΕΕ

OAEE N15

OAEE N15

Διευρύνεται επικίνδυνα το έλλειμμα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματικών, καθώς σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2016 πυ εγκρίθηκε εντός της εβδομάδας από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου καταγράφεται “μαύρη τρύπα” 807 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” η διοίκηση του Ταμείου χαρακτηρίζει το έλλειμμα μη διαχειρίσιμο και ζητά επιπλέον χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ με το ποσό οου αντιστοιχεί στο τέλος επιτηδεύματος και εισπράττεται μέσω Taxis.

Το ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “βούλιαξε” στη δίνη των ελλειμμάτων και κατά το τρέχον έτος καθώς το ισοζύγιο εσόδων – εξόδων ήταν αρνητικό κατά 419 εκατ. ευρώ και μόνο εξαιτίας της μη απόδοσης των κεφαλαίων που εισπράττει για λογαριασμό τρίτων, κυρίως του ΕΟΠΥΥ, πληρώνονται κανονικά οι συντάξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, από εισπράξεις για λογαριασμό τρίτων της τάξης των 884 εκατ. ευρώ, αποδόθηκαν εντός του 2015 μόλις τα 334 εκατ. ευρώ. Συνολικά στο τέλος του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι οι οφειλές του ΟΑΕΕ προς τον ΕΟΠΥΥ θα υπερβαίνουν τα 700 εκατ. ευρώ με άμεση συνέπεια στη λειτουργία του δεύτερου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ