«Σήκωσαν» από την πλατεία τα τραπεζοκαθίσματα!

arta trapezokat

arta trapezokat

Σε αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες) στην κεντρική πλατεία της Άρτας προχώρησε ο Δήμος Αρταίων, μετά από διενέργεια ελέγχων που πραγματοποίησαν τα αρμόδια κλιμάκια του Δήμου.

Πρόκειται για την εφαρμογή του σχετικού Νόμου 4257/14 αρ. 50, που προβλέπει ότι μπορούν να βεβαιωθούν σε κάποιο κατάστημα μέχρι δυο παραβάσεις και από την τρίτη ο Δήμος μπορεί με συνεργείο του να αφαιρέσει τα τραπεζοκαθίσματα, επιβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο για τη φύλαξη και μετακίνησή τους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι έλεγχοι, ώστε ο καταμερισμός του χώρου της πλατείας να γίνει δίκαια και αντικειμενικά για όλους, όπως έχει ήδη μοιραστεί από το Δήμο Αρταίων, καθώς πρέπει να γίνει κατανοητό πως κανείς δεν είναι πάνω από τους Νόμους, οι οποίοι θα πρέπει να εφαρμόζονται.

Σημειώνεται πως όσοι καταστηματάρχες δεν διαθέτουν τη σχετική άδεια ή δεν έχουν πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου που τους αναλογεί, πρέπει να το κάνουν άμεσα στο Δήμο Αρταίων.

Ο Δήμαρχος Αρταιων Χρήστος Τσιρογιάννης σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Ο Δήμος δεν έχει εμπάθειες με κανέναν. Στηρίζουμε τους καταστηματάρχες, αλλά πρέπει να μπει μια σειρά και να τηρηθεί ο Νόμος. Δεν είμαστε και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες στην Άρτα είναι νόμιμοι. Δεν πρέπει, όμως, να επικροτούμε τους λίγους παράνομους, αλλά πρέπει όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο και στους συμπολίτες τους».

Τέλος, επισημαίνεται πως το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η μελέτη των στεγάστρων για την Κεντρική πλατεία, έργο που μαζί με την αντίστοιχη κατασκευή στεγάστρων στην πλατεία Μονοπωλίου έχουν προβλεφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016 και θα γίνουν από ιδίους πόρους του Δήμου Αρταίων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ