Σάλος για τις διαπιστωτικές πράξεις… Με συνοπτικές διαδικασίες επιστρέφουν οι επίορκοι!

diapisto pr2

diapisto pr2Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση για την επιστροφή επίορκων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Ιδιαίτερα δυσμενή είναι τα σχόλια για την περίπτωση γυναικολόγου του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο οποίος αν και καταδικάστηκε για το φακελάκι που έλαβε, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, τώρα επιστρέφει για να συνεχίσει να υπηρετεί το δημόσιο σύστημα υγείας!

Η επιστροφή του γίνεται με διαπιστωτική πράξη που έχει υπογράψει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σπύρος Κοκκινάκης και την οποία αποκαλύπτει το Epiruspost.

Μάλιστα κάνει λόγο για «αυτοδίκαιη επάνοδο του γιατρού στα καθήκοντά του από 15.09.2015»!!!

diapisto pr1Ο γυναικολόγος είχε συλληφθεί μέσα στο γραφείο του, στο Νοσοκομείο Φιλιατών, καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας και το Εφετείο Κέρκυρας, παρόλα αυτά ο ίδιος έχει υποβάλλει μηνύσεις εναντίον γιατρών και δημοσιογράφων, υποστηρίζοντας ότι στήθηκε πλεκτάνη σε βάρος του!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω γιατρός δεν έχει αναλάβει ακόμη καθήκοντα, όμως η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης…

Με παρόμοια διαπιστωτική πράξη επιστρέφει και στο Νοσοκομείο Άρτας, οφθαλμίατρος ο οποίος είχε συλληφθεί επίσης την ώρα που έπαιρνε φακελάκι ενώ εκτιμάται ότι οι παρόμοιες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα ξεπερνούν τις εξήντα!!!

Η επιστροφή των επίορκων, έχει προκαλέσει ιδιαίτερα δυσμενή σχόλια από τους πολίτες, ωστόσο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για τις περιπτώσεις αυτές τόσο η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου όσο και οι Σύλλογοι των Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Πρόκειται για θέμα εξαιρετικά σοβαρό, για το οποίο όφειλαν να τοποθετηθούν και να πάρουν ξεκάθαρη θέση… Τουλάχιστον για τις περιπτώσεις όπου έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ