Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ μετά τα γεγονότα στην ΟΝΝΕΔ

ekloges nd

ekloges nd

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία μετά τα γεγονότα στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα και να προχωρήσει στην στην επανίδρυση της Νεολαίας του κόμματος.

Το βράδυ της Δευτέρας την παραίτησή του από γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από μέλος του κόμματος, υπέβαλε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, αναλαμβάνοντας, όπως ο ίδιος ανέφερε, «ευθύνες που μου αποδίδονται αλλά και δεν μου αναλογούν».

Παράλληλα, με εισήγηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη παραπέμφθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας Απόστολος Κράτσας, ο κ. Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα.

Μετά την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να «ξηλώσει» τη Νεολαία του κόμματος υπό την παρούσα της μορφή, δεν θα υπάρξουν, επίσης, εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος παραιτήθηκε με αιχμές κατά «εκείνων που αποφάσισαν την κατάργηση της ΟΝΝΕΔ».

Στην επιστολή του αναφέρει ότι κάποιοι έψαχναν άλλοθι για να τον διαγράψουν και υποστηρίζει ότι «η αλήθεια βεβαίως είναι πως δεν ήμουν αρεστός».

«Δεν εξαρτιόμουν από μηχανισμούς και έλεγα πάντα ελεύθερα την άποψή μου. Όπως έκανα και πρόσφατα σχετικά με την θεσμοθέτηση τάσεων στο εσωτερικό της παράταξής μας, πρόταση που όπως γνωρίζετε θα κατέθετα για ψηφοφορία στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρει ότι αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται αλλά δεν του αναλογούν και ότι «υπέβαλα την παραίτησή μου από γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για να διευκολύνω τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ