Ράβε-ξήλωνε στο δρόμο Τύριας Σιστρουνίου

dromos tiria sist

dromos tiria sistΤεράστια παραμένουν τα προβλήματα που άφησε ο φετινός χειμώνας στην περιοχή της Λάκας Σουλίου.

Ακόμη και ο υπό κατασκευή δρόμος Τύριας Σιστρουνίου έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και επιβεβαιώνονται όσοι στην περιοχή εξέφραζαν προβληματισμούς για τις επιλογές που έγιναν στο συγκεκριμένο έργο.

Οι γεωλογικές μελέτες που είχαν γίνει μάλλον αποδεικνύονται ανεπαρκείς καθώς τώρα η Περιφέρεια εξετάζει την αλλαγή χάραξης στο τμήμα μετά τη διακλάδωση Ζωτικού.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος υπεραμύνθηκε της επιλογής να μην ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.

Στη δήλωσή του ανέφερε:

«Γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια για να προχωρήσει το έργο. Αυτή τη στιγμή προχωράμε για να μπορέσουμε να δώσουμε μια σύνδεση και στο χωριό Ζωτικό. Από τις λίγες πιστώσεις που έχουμε λάβει για το 2015, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει τίποτε για τις καταστροφές, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο στην περιοχή.

Φανταστείτε με τέτοιες αστάθειες που έχουν τα εδάφη, να είχαμε εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο ΕΣΠΑ και όχι σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από εθνικούς πόρους, σε τι περιπέτεια θα είχε μπει η Περιφέρεια αλλά και όλος ο κόσμος που ασχολείται με το έργο.

Τώρα θα αναγκαστούμε, μετά από πρόταση του ΙΓΜΕ, μετά τη διακλάδωση του Ζωτικού να αλλάξουμε χάραξη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία στο έργο, ώστε να δοθεί ένα αποτέλεσμα που σιγά -σιγά αλλάζει την τύχη της περιοχής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ