Πότε έλεγαν ψέματα για το αεροδρόμιο; Τότε ή τώρα;

STAMATHS D

STAMATHS DΣήμερα ο Δημήτρης Σταμάτης είναι Υπουργός Επικρατείας. Κάτι σαν μικρός πρωθυπουργός δηλαδή!

Το 2005, εννιά χρόνια πριν, είχε τοποθετηθεί διοικητής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Με αυτή την ιδιότητα είχε επισκεφθεί τότε τα Γιάννινα, απ’ όπου είχε κάνει και βαρυσήμαντες ανακοινώσεις.

Ήταν τότε που δεν έφταιγε ούτε η Εθνική Οδός, ούτε έπρεπε να γκρεμιστούν οι πολυκατοικίες για την τοποθέτηση συστήματος τυφλής προσγείωσης.

 

Οι πολιτικοί βέβαια ξεχνάνε και γρήγορα κι εύκολα.

Αλλά οι υπόλοιποι οφείλουμε να θυμόμαστε.

Επειδή ο εμπαιγμός με την ΥΠΑ έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, ανασύρουμε από το αρχείο τις ανακοινώσεις του τότε διοικητή…. Απομένει κάποιος να διευκρινίσει πότε η ΥΠΑ έλεγε ψέματα: Τότε ή τώρα;

2005- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗ

Μέχρι τα μέσα του 2007 θα εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ένα νέο σύστημα «τυφλής» προσγείωσης αεροπλάνων.

Αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το ILS, το οποίο δεν πρόκειται να εγκατασταθεί στα Γιάννινα εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους. Ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), κ. Σταμάτης, αποκάλυψε πως το νέο αυτό σύστημα θα παρουσιαστεί στις διεθνείς εκθέσεις στις αρχές του 2006 και αμέσως θα αγοραστεί από την ΥΠΑ, για να εγκατασταθεί σε 2 αεροδρόμια της χώρας, στα Γιάννενα και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, η νέα αυτή τεχνική μέθοδος «ακυρώνει τα φυσικά εμπόδια», καθώς, λόγω αυτών των εμποδίων, τα Γιάννενα και η συμπρωτεύουσα είναι οι μόνες πόλεις στην Ελλάδα, στα αεροδρόμια των οποίων τα αεροπλάνα δεν πραγματοποιούν ομαλή κάθοδο προσγείωσης, αλλά κάνουν κυριολεκτικά βουτιά. Καταλήγοντας, ο Διοικητής της ΥΠΑ ανέφερε πως ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του αεροδρομίου, το οποίο εξαιτίας της ομίχλης παραμένει για πολλές μέρες κλειστό, με αποτέλεσμα η περιοχή να αποκόπτεται αεροπορικά από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Μάλιστα, ο κ. Σταμάτης θα δει το νέο αυτό σύστημα «τυφλής» προσγείωσης στις αρχές του 2006 σε έκθεση στο εξωτερικό, ενώ έχει δεσμεύσει και χρήματα από τον προϋπολογισμό της ΥΠΑ για την αγορά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ