Πόσα μπορούν να ξοδέψουν οι υποψήφιοι της Ηπείρου

AEKLOGES 14Εγκύκλιο εν είδει… οδηγού προς υποψηφίους, με θέμα «Εκλογικές δαπάνες, διαχείριση και δημοσιότητα των οικονομικών των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών και των υποψηφίων εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18 Μαΐου 2014 εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε αυτή δίνεται αναλυτικά όλο το θεσμικό πλαίσιο γύρω από τη χρηματοδότηση των συνδυασμών και τις προεκλογικές δαπάνες.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει επίσημα από τις 28 Φεβρουαρίου.

 

Προεκλογική περίοδος για την προβολή των υποψηφίων στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε και στο διαδίκτυο (με εξαίρεση τις προσωπικές ιστοσελίδες τους), είναι το χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών, που προηγείται της ημέρας των εκλογών.
Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκλογικών δαπανών των υποψηφίων και συνδυασμών, προσδιορίζεται βάσει του πραγματικού πληθυσμού της οικείας εκλογικής περιφέρειας (περιφερειακής ενότητας ή δήμου) του υποψηφίου και του αντίστοιχου συντελεστή.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, είτε δημοτικών είτε περιφερειακών, το ανώτατο όριο δαπανών για τους δύο συνδυασμούς, αυξάνεται κατά 10%.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο κάθε υποψήφιος για τις περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων μπορεί να ξοδέψει μέχρι 3.500 ευρώ, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας μέχρι 2.500, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας μέχρι 2.500 όπως το ίδιο ποσό μπορεί να ξοδέψει και υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι συνδυασμοί που μετέχουν στις Περιφερειακές εκλογές, για την Περιφέρεια Ηπείρου, μπορούν να ξοδέψουν συνολικά το ποσό των 233 χιλιάδων ευρώ.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να προσαρμόσουν τις δαπάνες τους ανάλογα με τον πληθυσμό του Δήμου στον οποίο κατέρχονται.

Έτσι για δήμους με πληθυσμό μέχρι τριάντα χιλιάδες κατοίκους μπορούν να ξοδέψουν μέχρι 1500 ευρώ.

Για δήμους μέχρι εξήντα χιλιάδες κατοίκους μπορούν να ξοδέψουν μέχρι δύο χιλιάδες ευρώ.

Για Δήμου μέχρι εκατό χιλιάδες κατοίκους μπορούν να ξοδέψουν μέχρι δυόμισι χιλιάδες ευρώ και για δήμους άνω των εκατό χιλιάδων κατοίκων, στους οποίου ανήκει ο Δήμος Ιωαννιτών μέχρι τρεις χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ