Πόσα είναι τα χρέη της Περιφέρειας Ηπείρου

kasisΕρώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών με θέμα τα χρέη της Περιφέρειας Ηπείρου, κατέθεσε την Τετάρτη ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής.

«Με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, τα χρέη της Περιφέρειας Ηπείρου ανέρχονται σε 17,006,074 ευρώ. Επιπλέον, σε αίτηση έκτακτης χρηματοδότησης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου κατά την 31/12/2011 , αναφέρεται το ποσό των 11.337.738,24 ευρώ.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας, επικαλούμενη την με αριθμ. 2/86954/ΔΠΓΚ/29-11-2012 απόφαση του Υπ. Οικονομικών, δεν δημοσιοποιεί την αναλυτική κατάσταση των οφειλών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για την περίοδο έως 31/12/2010 και των οφειλών της αιρετής Περιφέρειας για την περίοδο από 1/1/2011 έως 31/12/2012. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, θεωρώ πως όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε που πηγαίνουν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και πως έχουν προκύψει οι όποιες οφειλές. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως διαχειρίζονται και που δίνονται τα χρήματά τους από τους εκπροσώπους τους και να μη «κρυβόμαστε» πίσω από Νόμους και αποφάσεις.

 

Οι πολίτες της Ηπείρου πρέπει να γνωρίζουν πως προέκυψαν οι όποιες οφειλές έχει η Περιφέρεια, με ποιες διαδικασίες ανατέθηκαν τα έργα αυτά και εάν πρόκειται για έργα που είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση την περίοδο που ανατέθηκαν. Τη στιγμή που η Περιφέρεια Ηπείρου έχει μεγάλες ανάγκες έργων, δεν είναι δυνατόν να ζητούνται έκτακτες επιχορηγήσεις για κάλυψη οφειλών τις οποίες κανείς, πλην της Διοίκησης της Περιφέρειας, δε γνωρίζει πως προέκυψαν», αναφέρει ο κ. Κασσής και ερωτά τους δύο Υπουργούς πόσο είναι το ακριβές ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Περιφέρειας Ηπείρου, τόσο όσον αφορά τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για την περίοδο έως 31/12/2010, όσο και της αιρετής Περιφέρειας για την περίοδο από 1/1/2011 έως 31/12/2012, σε ποιους οφείλονται τα χρήματα αυτά, σε ποια φυσικά αντικείμενα αναφέρονται και με βάση ποιες χρηματοδοτήσεις δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν τα αντικείμενα αυτά, καθώς και πως προτίθενται να αντιμετωπίσουν το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ