Πόλη με ταυτότητα, ο στόχος στο νέο ΕΣΠΑ

NHSAKH

NHSAKHΗ δημιουργία πόλης με ταυτότητα, είναι ο βασικός στόχος της πρότασης που υποβλήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών στο νέο ΕΣΠΑ. Η πρόταση, θα υποστεί περαιτέρω επεξεργασία, το επόμενο διάστημα, όπως επιβάλλουν οι Κοινοτικοί Κανονισμοί και οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Ανάπτυξης και θα πάρει την τελική της μορφή με την έγκριση του προγράμματος.

«Η πρόταση, αποτελεί προιόν συνολικής δουλειάς και ανταποκρίνεται πλήρως τις προϋποθέσεις του προγράμματος και απαντά με ολοκληρωμένο τρόπο στις ανάγκες της περιοχής», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Οι βασικές παράμετροι, όπως τις παρουσίασε ο Δήμαρχος, είναι:

 

• Σχέδια δράσης για τη σύνδεση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με την ανάπτυξη του τουρισμού
• Οι μελέτες που ετοιμάζονται για οδικούς άξονες όπως ο δρόμος στο Πανηπειρωτικό, η οδός Νιάρχου, η επέκταση της Κενάν Μεσσαρε, η επέκταση της Γεννηματά, ο ποδηλατόδρομος γύρω από τη Λίμνη κλ.π
• Η Επέκταση των ευρυζωνικών υποδομών και στις αγροτικές περιοχές, ώστε να προωθηθεί η επιστροφή νέων ανθρώπων σε αυτές-ελκυστικό περιβάλλον στα χωριά (ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ)
• Η Αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (γεωθερμία, φωτοβολταϊκά, βιομάζα)
• Τα Ψηφιακά υπόβαθρα και βάση δεδομένων του αγροτικού χώρου
• Τα Συστήματα εξοικονόμησης του πόσιμου νερού-παρακολούθηση κατανάλωσης και ψηφιακά υδρόμετρα
• Η Ολοκλήρωση των πεζοδρομήσεων και παρεμβάσεων στον αστικό χώρο-Βελτίωση της αστικής κινητικότητας
• Η Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων
• Η Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία νέων αθλητικών κέντρων και κολυμβητηρίου, σε συνεργασία με ιδιώτες
Μέσα από τις κατευθύνσεις αυτές ο Δήμος επιδιώκει να πετύχει:
1. Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη
2. Παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, αποχέτευσης, ύδρευσης, εκπαίδευσης, χώρους για παιδιά, φιλικούς σε ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους
3. Σύγχρονη εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες
4. Λιγότερα τέλη
5. Πόλη με ταυτότητα.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που δίνεται και με έναν τεκμηριωμένο σχεδιασμό να οδηγηθούμε στην μεταμνημονιακή εποχή. Το μνημόνιο δεν θα φύγει με ευχές και με ξόρκια αλλά με πράξεις κι ενέργειες. Πιστεύω κι ελπίζω η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στην πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος Ιωαννιτών για το Βραβείο Μπλούμπεργκ.
Στο διαγωνισμό μετέχουν περισσότερες από εφτακόσιες πόλεις του κόσμου και βραβεύονται οι καινοτόμες ιδέες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών μετέχει με την πρόταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που αφορά στη δημιουργία «αφηγηματικού περιβάλλοντος διαδραστικών εικαστικών εγκαταστάσεων στον αστικό χώρο».

Ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά προκειμένου να εξεταστούν λύσεις για το Γιαννιώτικο Σαλόνι, ώστε να ακολουθήσει ο διαγωνισμός για τη μίσθωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ