Πόλεμος για τις κρυφές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

DEH MPLAK AOYT

DEH MPLAK AOYTΣε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προχώρησε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κατηγορώντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι εξαπάτησε τους πολίτες σε συμπαιγνία με τη ΡΑΕ για την υπόθεση των αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού μέσω της αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ.

Τι απαντά η ΡΑΕ για τις αυξήσεις

Το ΥΠΑΠΕΝ αναφέρει ακόμη πως «θα κάνει ό,τι είναι επιβεβλημένο για να προστατεύσει τα λαϊκά εισοδήματα και να αποδώσει ευθύνες για τις εξοργιστικές παραλείψεις που σημειώθηκαν στην υπόθεση».

«Χρειάζεται ιδιαίτερη θρασύτητα από ένα κόμμα, που αναγνωρίζει ευθέως ότι εξαπάτησε τους πολίτες, αποκρύπτοντάς τους, σε συμπαιγνία με τη ΡΑΕ, τις προεκλογικές αυξήσεις που προκλητικά επεβλήθησαν στα ηλεκτρικά τιμολόγια, να καταφεύγει συνειδητά σε χονδροειδή ψεύδη για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα τερατουργήματά του», τονίζεται σε αποψινή ανακοίνωση του υπουργείου η οποία αναφέρει ακόμη τα εξής:

«Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, πράγματι με πρωτοβουλία του είχε πολύωρη συνάντηση με τη ΡΑΕ, η οποία όμως επιμελώς, εξοργιστικά και ένοχα απέκρυψε από τη νέα πολιτική ηγεσία τις αυξήσεις που από τις 30/12/2014 επέβαλε στο ΕΤΜΕΑΡ.

» Πώς ήταν δυνατόν όμως η ΡΑΕ να ενημερώσει τη νέα κυβέρνηση για τις αυξήσεις στα ηλεκτρικά τιμολόγια, όταν είχε φτάσει στο σημείο, σε συνεννόηση και συνενοχή με την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία ήταν πλήρως ενήμερη, να έχουν αποκρύψει κουτοπόνηρα αυτές τις αυξήσεις από όλους όσοι επρόκειτο να τις υποστούν, τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι τις πληροφορήθηκαν δύο και πάνω μήνες μετά, στις 4/3/2015, όταν στο μεταξύ είχε αλλάξει η κυβέρνηση.

» Αλλά το πιο τραγικό δεν είναι τα ανερυθρίαστα ψεύδη που εκστομίζει, ελπίζουμε από παραπλανητική ενημέρωση, ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Το πιο τραγικό είναι ότι ακόμα και σήμερα η αμετανόητη ΝΔ δικαιολογεί την επιδρομή στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Είναι προκλητικό ότι η ΝΔ, ακόμα και ως αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να σιωπά και να κρύβεται, επιμένει σε επιλογές καταλήστευσης νοικοκυριών, αγροτών και παραγωγικών επιχειρήσεων.»

ΝΔ: Ας αφήσει τα αστεία ο κ. Λαφαζάνης

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, είχε επιτεθεί με δριμύτητα στον υπουργό, λέγοντας:

«Ο κ. Λαφαζάνης ψευδώς δηλώνει ότι αγνοούσε την απόφαση της ΡΑΕ για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, αφού ήδη στις 4/2/15 συναντήθηκε με την Αρχή και ήταν ενήμερος.

» Τώρα καταγγέλλει τις αυξήσεις των τιμολογίων από δήθεν μνημονιακούς νόμους, πράγμα το οποίο επίσης είναι ψευδές.

» Ας αφήσει τα αστεία και ας αποφασίσει: Είτε να πάρει πίσω τις αυξήσεις, είτε να μην αποπληρώσει του παραγωγούς ΑΠΕ. Και σίγουρα να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κοροϊδεύει τον κόσμο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ