Πως ξέφυγε ο εγκέφαλος του κυκλώματος με το χρυσό στεφάνι…

katas stefani

katas stefani

Οι δύο αγοραστές του χρυσού στεφανιού, ο ένας μάλιστα γνωστός στις διωκτικές αρχές από άλλες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, ξέφυγαν από τις αστυνομικές αρχές κατά την επιχείρηση που έγινε πριν λίγες μέρες στα Γιάννινα.

Δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι ηλικιωμένο και έχει το παρατσούκλι «παππούς», φέρονται να βρίσκονταν στην καφετέρια όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν την επιχείρηση σύλληψης.

Ο ένας κρύφτηκε στις τουαλέτες και ο «παππούς», μολονότι υποδείχθηκε από τον έναν κατηγορούμενο ως ο αγοραστής και υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο, δεν προσήχθη και αφέθηκε ελεύθερος – σύμφωνα με τις καταθέσεις των συλληφθέντων.

Μάλιστα και οι τρεις κατηγορούμενοι παραθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του περιβόητου «παππού» που ισχυρίζονται ότι συνάντησαν στα Γιάννενα.

Τον τοποθετούν στην καφετέρια την ημέρα των συλλήψεων και τον υποδεικνύουν ως τον αγοραστή του αρχαιολογικού θησαυρού, ενώ τον περιγράφουν αναλυτικά.

Στοιχεία της δικογραφίας αποκαλύπτει το “Έθνος της Κυριακής”. Σύμφωνα με αυτά οι τρεις συλληφθέντες που κατείχαν το χρυσό στεφάνι της ελληνιστικής περιόδου, καταθέτουν ότι στην καφετέρια που έγινε η σύλληψή τους ήταν παρόντες οι δύο αγοραστές οι οποίοι υποδείχθηκαν από τους ίδιους.

Ωστόσο οι αστυνομικοί που Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας που πραγματοποίησαν την επιχείρηση, υποστηρίζουν ότι ο χώρος της καφετέριας ερευνήθηκαν, αναζητήθηκαν συνεργοί τους αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι είχαν θέσει σχέδιο πώλησης του χρυσού στεφανιού, με τιμή εκκίνησης στο 1 εκατ. ευρώ που μετά από διαπραγματεύσεις έπεσε στις 800.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., το σχέδιο προέβλεπε να φύγουν οι αγοραστές του χρυσού στεφανιού εκτός Ελλάδος με σκάφος. Επιπλέον, τόσο οι αστυνομικές όσο και οι ανακριτικές Αρχές αποδίδουν στους τρεις κατηγορούμενους την ιδιότητα των «επαγγελματιών» αρχαιοκαπήλων, λόγω των στοιχείων που υπάρχουν σε βάρος τους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ