Πως δρούσε το κύκλωμα με τα κλεμμένα.. Τελωνειακοί στην Αλβανία οι τέσσερις συλληφθέντες

aklopimaia1

aklopimaia1

ΦΩΤΟ

Έκαναν κλοπές στην Ελλάδα και στη συνέχεια μετέφεραν τα κλοπιμαία στην Αλβανία.. Το κύκλωμα ήταν μεγάλο και καθοριστικό ρόλο είχαν Αλβανοί τελωνειακοί υπάλληλοι, οι οποίοι όχι μόνο διευκόλυναν την διέλευση, αλλά έφταναν στο σημείο να λειτουργούν και ως προπομποί…

Κατά την τελευταία μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι τελωνειακοί υπάλληλοι ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ομοεθνείς τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πλήθος κλοπιμαίων.

AKLOPI2Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, έκλεβαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στη συνέχεια μετέφεραν τα κλοπιμαία με φορτηγά στην Αλβανία.

Το βράδυ της Πέμπτης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων εντόπισαν στην Εθνική οδό Κόνιτσας – Ιωαννίνων δύο φορτηγά και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινούνται ύποπτα.

Οι επιβαίνοντες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και άλλαξαν πορεία, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, ενώ οι οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων τα εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή.

AKLOPI3

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι τέσσερις συλληφθέντες, λειτουργούσαν ως προπομποί των φορτηγών, στα οποία μεταφέρονταν κλοπιμαία, προκειμένου να ελέγχουν το δρομολόγιο και να προειδοποιούν τους συνεργούς τους για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.

Κατά τις έρευνες που ενεργήθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στην κατοχή των δραστών και στα οχήματά τους, τα παρακάτω:

• στα φορτηγά αυτοκίνητα δύο μηχανήματα έργων, γεωργικό μηχάνημα, εξωλέμβια μηχανή τρέιλερ, καθώς και πλήθος οικιακών συσκευών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και

• στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή των δραστών έξι συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, τα χρηματικά ποσά των (830) ευρώ και (20.000) λεκ Αλβανίας, φορητός υπολογιστής, επτά κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας και την μεταφορά και μεταπώληση των κλοπιμαίων στην Αλβανία.

Στο πλαίσιο αυτό, εξακριβώθηκε μέχρι στιγμής ότι τα δύο μηχανήματα έργων και το γεωργικό μηχάνημα (τρακτέρ) είχαν κλαπεί την 29/05 και 25/06/2016 από περιοχές της Αττικής, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξακρίβωση της προέλευσης των υπολοίπων κλοπιμαίων.

Τα παραπάνω οχήματα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της οργάνωσης και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

AKLOPIMAIA6

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ