Πωλείται το ειρηνοδικείο στην Παραμυθιά

paramithia

paramithiaΑφού πρώτα καταργήθηκε τώρα πωλείται. Ο λόγος για το ειρηνοδικείο της Παραμυθιάς, το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα με τα προς αξιοποίηση ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Μπορεί βέβαια το ερώτημα πως θα αξιοποιηθεί το εν λόγω κτίριο από κάποιον ιδιώτη επενδυτή να μην μπορεί κανένας να το απαντήσει, όμως αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

Το κτήριο, σύμφωνα με το paramythia-online  που κτίστηκε ύστερα από ενέργειες του αειμνήστου Βασίλη Κραψίτη, ανήκει στο Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.), και μετά από την ακατανόητη κατάργηση της υπηρεσίας, περνάει στην λίστα Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών με τα ακίνητα προς αξιοποίηση του δημοσίου. Οι αρχικοί σκοποί του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., όπως αναφέρονταν στον Ιδρυτικό του Νόμο, ήταν οι ανεγέρσεις Δικαστικών Κτιρίων, οι επισκευές τους, οι προμήθειες  και οι αγορές οικοπέδων για την ανέγερση επ΄ αυτών Δικαστικών Κτιρίων. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν ήταν η εκποίηση των ακινήτων.

 

Εκτός από το ειρηνοδικείο Παραμυθιάς και τα 83 στρέμματα στο Σεβαστό, προς εκποίηση οδεύουν και άλλες τρεις εκτάσεις σε Καλλιθέα, Σκάνδαλο και Αγία Κυριακή. Οι εκτάσεις αυτές ανήκουν στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ