Πωγώνι: Η αντιπολίτευση αντιδρά στο λουκέτο των ΕΛΤΑ

ΒΗΣΣΑΝΗ5Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή για τον τρόπο με τον οποίο αποδέχεται το λουκέτο στα ΕΛΤΑ ασκεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Ντόντης, καυτηριάζει τη στάση της πλειοψηφίας η οποία δεν προχώρησε σε κανένα δημόσιο απολογισμό, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη.

Η μείζονα αντιπολίτευση, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, διαφωνεί με την ένταξη των ΕΛΤΑ στο ΤΑΙΠΕΔ, και με το ξεπούλημά τους στους ιδιώτες. Και τονίζεται:

«Θεωρούμε ότι τα ΕΛΤΑ ως δημόσιος φορέας, έχει εκτός των άλλων υποχρέωση να επιτελεί τον κοινωνικο-αναπτυξιακό του ρόλο συμβάλλοντας στην διατήρηση και την ανάπτυξη της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο. Η κατάργηση των καταστημάτων συμβάλει στο μαρασμό της τοπικής κοινωνίας, αφού είναι μια από τις τελευταίες υπηρεσίες που έχουν απομείνει.

Τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στο Πωγώνι καλύπτουν βασικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι.
Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την επαναφορά των αναχρονιστικών θεσμών των «πρακτορείων», που θα λειτουργούν μέσα σε καφενεία και παντοπωλεία. Θεωρούμε ότι έτσι δεν διασφαλίζεται το απόρρητο της αλληλογραφίας και δεν θα εξυπηρετούνται οι πολίτες (πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ , ΟΤΕ κλπ).

Προτείνουμε τη δωρεάν διάθεση κατάλληλων Δημοτικών οικημάτων για την ανέξοδη λειτουργία των καταστημάτων ΕΛΤΑ στο Πωγώνι, ζητούμε τη μη εφαρμογή του θεσμού των Ταχυδρομικών Πρακτορείων και τη συνέχιση της λειτουργίας τους στη σημερινή τους μορφή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ