Πυρετώδεις ετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών

KARNABALI ARTAS

KARNABALI ARTASΟ Δήμος Αρταίων και η Ομάδα Γυναικών Άρτας διοργανώνουν το φετινό αποκριάτικο καρναβάλι στην πόλη με μια καινοτομία στο θεσμό που ξεκίνησε από το Μάρτιο του 1982. Από φέτος, στις καρναβαλικές εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και άντρες. Η καρναβαλική παρέλαση θα λάβει χώρα το Σάββατο 14/02/2015 στις 19.00, με αφετηρία την Πλατεία Κιλκίς και τερματικό σταθμό τον Άγ. Γεώργιο.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης αποτελούν ένα έθιμο που στοχεύει στη διατήρηση της παράδοσής μας και δίνει κάθε χρόνο στην πόλη της Άρτας ένα χαρούμενο, σατιρικό και αποκριάτικο τόνο.

Και στην ανακοίνωση του Δήμου τονίζεται:

Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι οι δημότες σε εκδηλώσεις που προάγουν τον εθελοντισμό και τη διατήρηση των εθίμων και της κουλτούρας της περιοχής μας, γιατί η παράδοσή μας αποτελεί το συνδετικό κρίκο που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον, που ενώνει την προηγούμενη γενιά με την επόμενη, και ως Αρτινοί πολίτες επιθυμούμε να κληροδοτήσουμε αυτήν τη ζωντανή παράδοση και στη νέα γενιά, για το λόγο αυτό με χαρά και κέφι ας υποδεχτούμε την Αποκριά και ας συμμετέχουμε δημιουργικά στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και φέτος.

Ο Δήμος Αρταίων, καλεί όλους τους συλλόγους-σωματεία της περιοχής, να δηλώσουν συμμετοχή για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις έως την Παρασκευή 30-01-2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή να στείλουν μήνυμα στο facebook του Δήμου Αρταίων, ώστε το Καρναβάλι της Άρτας να διατηρηθεί και να αναβαθμιστεί με τη συμμετοχή και αντρών αλλά και περισσότερων συλλόγων.

Επίσης, ο Δήμος Αρταίων, προσκαλεί όλους τους Πολιτιστικούς φορείς να συμμετέχουν στο έθιμο των Μπαντίδων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20/02/2015 από τις 18.00 έως τις 21.00 και το Παραδοσιακό γαϊτανάκι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/02/2015 από τις 11:00 έως και στις 14:00, στους δρόμους της πόλης μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ