Πυλώνας για την ανάπτυξη ο πρωτογενής τομέας

TSAYRRHS NEOS

TSAYRRHS NEOSΩς έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες για την ανάπτυξη και τη συνοχή, χαρακτήρισε τον πρωτογενή τομέα ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, τονίζοντας ότι «μπορούμε και πρέπει να στηριχθούμε στον πρωτογενή τομέα και να αγκαλιάσουμε τον κόσμο της υπαίθρου».

Στόχος είναι, πρόσθεσε, να επικεντρωθούν οι προσπάθειες όχι μόνο στην ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και στη διασύνδεσή της με την αγορά, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. «Οι πόρτες θα είναι ανοιχτές σε όλους όσοι θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα», υπογράμμισε. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που τον τίμησε με την επιλογή του και ευχήθηκε στον κ. Τσαυτάρη καλή και γόνιμη συνέχεια στον πανεπιστημιακό χώρο.

 

Η προοπτική που διαγράφεται στον πρωτογενή τομέα είναι προς όφελος του αγροκτηνοτροφικού κόσμου, δήλωσε από την πλευρά του ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Θ. Λεονταρίδης, υπογραμμίζοντας την εμπειρία και την επαφή με τον αγροτικό κόσμο της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Μια ολόκληρη κοινωνία προσβλέπει στον πρωτογενή τομέα και έχουμε υποχρέωση να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία, υπογράμμισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, σημειώνοντας πως οι εντολές του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι σαφείς και «είναι για μας ευαγγέλιο».

Ο κ. Κουκουλόπουλος εξέφρασε τη διαχρονική του πίστη στην αρχή της συνέχειας, χαρακτηρίζοντας ξεχωριστό το έργο που έχει γίνει στο υπουργείου από τους κ.κ. Τσαυτάρη, Χαρακόπουλο και Λεονταρίδη. Δεν παρέλειψε , δε, να σημειώσει ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα βρίσκουν πάντα την πόρτα του υπουργείου ανοιχτή.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσαυτάρης προτίθεται να συνοδεύσει τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου στη προσεχή σύνοδο υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλες, όπου θα λάβουν χώρα ιδιαίτερα σημαντικές διαβουλεύσεις αναφορικά με τους εθνικούς φακέλους εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ