Πτώση της θερμοκρασίας, έρχεται έντονος παγετός

PAGETOS 14

PAGETOS 14Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς από τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αντιμετωπίστηκαν όσα είχαν προκληθεί από τη χιονόπτωση.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, επισημαίνει ότι σταδιακά θα σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας και τις επόμενες ώρες και ημέρες θα επικρατεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας.

Για το λόγο αυτό όσοι κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από την Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζεται η μάχη σε δύο μέτωπα. Το ένα αφορά στις χιονοπτώσεις και το δεύτερο στις πληγές που άφησαν οι πλημμύρες.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη στην οποία αναφέρει:

“Από νωρίς το πρωί έχουμε χιονοπτώσεις μέχρι και στα πεδινά του Νομού Ιωαννίνων. Οι χιονοπτώσεις δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Εμείς έχουμε εδώ και χρόνια ειδικευθεί ως Πολιτική Προστασία και όπου χρειάζεται γίνονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, σε όλα τα σημεία του δικτύου Βοηθάμε και όλους τους Δήμους, είτε με αλάτι είτε με ότι άλλο χρειάζεται.

Γίνεται μια προσπάθεια σε δύο μέτωπα, το ένα αφορά στον αποχιονισμό και το δεύτερο στις τεράστιες πληγές που υπάρχουν σε όλη την Ήπειρο από τις μεγάλες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Γίνεται αγώνας και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες αλλά και στον κόσμο για την υπομονή του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ