Πρώτο βήμα για την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου

siskepri pantopoleio

siskepri pantopoleio

Με στόχο τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Αρταίων, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή συλλόγων, επιχειρήσεων και λοιπών φορέων του Δήμου, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία του, έτσι ώστε να συνεισφέρει ενεργά, στην ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, που πλήτονται από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

Στη συνάντηση αυτή έγινε τοποθέτηση από όλους τους συμμετέχοντες , όπου τονίστηκε η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, καθώς οι οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες, καθιστούν τη λειτουργία του πιο αναγκαία από ποτέ. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Επίσης τονίστηκε ότι, σημαντικό κομμάτι για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι η σωστή συνεργασία από όλους τους φορείς και επιδίωξή του είναι να συμβάλει στην ενδυνάμωση, τη υποστήριξη στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών. Να προβάλει, να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει, με βάση τα παραπάνω αιτήματα και ανάγκες του πληθυσμού της πόλης μας καθώς και άλλους συλλογικούς φορείς, ιδιώτες, τοπικές επιχειρήσεις κλπ. για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του Δήμου και ιδιαίτερα να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπεια των ωφελουμένων.

Για την ιδέα της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, τόνισε ότι «στόχος είναι, η δημιουργία ενός δικτύου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και εθελοντών πολιτών το οποίο θα διευρύνεται καθημερινά, για να προσφέρει σε άπορους και κοινωνικά αποκλεισμένους συμπολίτες μας».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κοινωνικής Πολιτικής και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας κ. Κωνσταντίνος Πατήλας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφία Μωραϊτη, εκπρόσωποι των Μητροπόλεων Άρτας κ. Πλακιάς, Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Αθανασίου, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Άρτας κ. Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων του Νομού Άρτας κ. Χρήστος Γιώτης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκτων Άρτας κ. Μπούκα, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Άρτας κ. Νίκος Λύτρας, ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας κ. Λεωνίδας Τσιαντής, ο Πρόεδρος της εταιρίας «Νερά Κωστηλάτας» κ. Παναγιώτου, ο πρόεδρος των Γαλακτοκομικών προϊόντων «Καράλης» κ. Σπύρος Καράλης , ο Πρόεδρος των Σούπερ Μάρκετ «Αγγέλης» κ. Χρήστος Αγγέλης και ο Πρόδρος των Σούπερ Μάρκετ «Άριστα» κ. Σίσκας, ενώ στηρίζει την προσπάθεια αυτή και ο Πρόεδρος της εταιρίας αλλαντικών «ΒΙΚΗ» κ. Νίκος Παπαγιάννης
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ