Πρώτη καταγραφή! Αγριόγιδα στις πλαγιές των Τζουμέρκων

agriogido tz1

agriogido tz1ΦΩΤΟ

Η εξερεύνηση στα βουνά των Τζουμέρκων και η επιμονή ανθρώπων που γνωρίζουν τη φύση, τα μονοπάτια αλλά και τα μυστικά, αποκαλύπτει ότι στις απόκρημνες πλαγιές, ζει ένας αξιόλογος πληθυσμός αγριόγιδων.

Ενός σπάνιου είδους άγριας πανίδας που προστατεύεται αυστηρά.

Πρωτεργάτης της προσπάθειας ο γνωστός βιολόγος Χαρητάκης Παπαιωάννου με μία ομάδα επίλεκτων επιστημόνων.

agriogido tz2

Η καταγραφή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον φορέα διαχείρισης του εθνικού πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, την Αναπτυξιακή Ηπείρου Ήπειρος ΑΕ, καθώς και τον σύλλογο Αγριόγιδο στα βουνά (Balkan shamois society).

Καθοριστική ήταν η συμβολή των μελών του ορεινού καταφυγίου Μελισσουργών στην εξερευνητική αποστολή που έγινε στις πλαγιές των Τζουμέρκων.

agriogido tz3Στην σελίδα τους στο Facebook έχουν αναρτήσει εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό και μεταξύ των άλλων σημειώνουν:

«Ένα μαγευτικό 3ήμερο στις απόκρημνες πλαγιές των Τζουμέρκων υπομονετικής παρατήρησης ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του αγριόγιδου “φάντασμα” στην περιοχή μας…

agriogido tz4

Με μεγάλη υπερηφάνεια αλλά και επιφύλαξη σας δίνουμε λίγες απο τις εικόνες που απαθανατίσαμε!!!

Το έργο συνεχίζεται με σκοπό πρώτον την ολοκλήρωση της καταγραφής και έπειτα την προστασία αυτού του μοναδικά όμορφου και ελεύθερου ζώου!!»

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ