Πρόσκληση σε Κινέζους για συμμετοχή στους διαγωνισμούς πετρελαίου

PETRELAIA LIMANI

PETRELAIA LIMANIΠρόσκληση προς τις κινεζικές πετρελαϊκές εταιρίες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και το Νότιο Κρητικό πέλαγος απηύθυνε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέσω του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα Xiali Zou, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Ο υπουργός επεσήμανε στον Πρέσβη ότι η συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στο διαγωνισμό θα είναι σημαντική τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Κίνα και τις κινεζικές εταιρείες, καθώς θα αποτελέσει την πρώτη παρουσία Κινεζικών εταιριών στον ευρωπαϊκό χώρο σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ ο κ. Xiali Zou εξέφρασε ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να πληροφορήσει τις πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας του για το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Επιπρόσθετα συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα επισκέψεις στην Αθήνα αντιπροσωπειών κινεζικών εταιρειών με στόχο να συζητηθούν τεχνικά και άλλα ζητήματα του διαγωνισμού.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνισμό λήγει στις 14 Ιουλίου, ύστερα από δίμηνη παράταση που αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ