Πρόγραμμα προώθησης προϊόντων ΠΟΠ

FETAΤο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα αφορά την προώθηση προϊόντων σε αγορές – στόχους.

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα «Προώθηση Προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Σουηδία, Φινλανδία και Τσεχία)», που υπέβαλε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων σε συνεργασία με μερικά Επιμελητήρια.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιανουάριο 2016 και συνολικό προϋπολογισμό 3.152.624,00 Ευρώ. Το επικοινωνιακό μήνυμα του προγράμματος είναι το «Daily Choice» και αφορά στην προβολή και στην προώθηση προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ και ειδικότερα των παρακάτω κατηγοριών σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές: – ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΠ:

 

Φέτα, Κασέρι, Πηχτόγαλο Χανίων, Φορμαέλα Αράχωβας, Παρνασσού, Μετσοβόνε, Καλαθάκι Λήμνου, Σφέλα, Ανεβατό, Μανούρι, Γαλοτύρι, Λαδοτύρι Μυτιλήνης, Μπάτζος, Ξυνομυζήθρα Κρήτης.

– ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΠ:

Ελαιόλαδο: Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Σέλινο Κρήτης, Φοινίκι Λακωνίας, Αποκόρωνας Χανίων Κρήτης, Καλαμάτας, Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης, Βόρειος Μυλοπόταμος Ρεθύμνης Κρήτης, Πέτρινα Λακωνίας, Κροκεές Λακωνίας.

Βρώσιμες Ελιές: Θρούμπα Αμπαδιάς Ρεθύμνης Κρήτης, Ελιά Καλαμάτας.

Άλλα προϊόντα: Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια.

– ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΓΕ:

Ελαιόλαδο: Λέσβος, Μυτιλήνη, Χανιά Κρήτης, Λακωνία.

Άλλα Προϊόντα: Κρητικό Παξιμάδι.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι παραγωγικές, μεταποιητικές ή εμπορικές επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα του AGROCERΤ και έχουν δικαίωμα χρήσης των σημάτων ΠΟΠ/ΠΓΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ