Πρόβλημα για τη Δωδώνη οι μικροί παραγωγοί της Ηπείρου… Βλέπουν την έξοδο οι Ενώσεις με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

DODONH 13 11 13

DODONH 13 11 13Δύο είναι τα σημεία που ξεχωρίζουν από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, αφού κατά τα λοιπά αναλώθηκε στα βαρύγδουπα σχέδια περί ανάπτυξης, τα οποία μέχρι σήμερα είναι άφαντα.

Το πρώτο σημείο είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία θα προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες της, αδιαφορώντας πλήρως, όπως άλλωστε αναμένονταν από τη πρώτη στιγμή, για τη στάση των «συνεργατών» τους, των Ενώσεων δηλαδή που εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους σχεδόν το 33% των μετοχών της μονάδας.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι η διοίκηση θέλει να απαλλαγεί σταδιακά από τους μικρούς παραγωγούς, που είναι και η μεγάλη μάζα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, καθώς μάλλον δεν τους χρειάζεται.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τους διοικούντες, για το επόμενο διάστημα σχεδιάζονται επενδύσεις τριών εκατομμυρίων ευρώ, για τις οποίες απαιτείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Γιάννης Βιτάλης που ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν οι Ενώσεις να ακολουθήσουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τόνισε πως οι επενδύσεις είναι απαραίτητες να γίνουν για την βιωσιμότητα της εταιρίας κάτι που σημαίνει ότι μια ΑΜΚ είναι προ των πυλών λέγοντας πως οι συνεταιριστές γνωρίζουν τις προθέσεις της διοίκησης και είναι δικό τους πρόβλημα αν θα συμμετέχουν ή όχι.

«Εμείς δεν θέλουμε να μειώσουμε το ποσοστό τους και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση. Οι επενδύσεις όμως πρέπει να γίνουν», είπε ο κ. Βιτάλης.

Μετά τα νέα δεδομένα, απομένει να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση οι Ενώσεις της Ηπείρου, οι οποίες μέχρι σήμερα λάμπουν δια της σιωπής τους!

Σε ότι αφορά τις σχέσεις της εταιρίας με τους παραγωγούς ο Γενικός Διευθυντή της τόνισε τόσο στην τοποθέτησή του όσο και στις ερωτήσεις που του έγιναν πως για την «Δωδώνη» η παρουσία πολλών μικρών παραγωγών αποτελεί πρόβλημα και μάλιστα σημαντικό.

«Η πολυδιάσπαση στην κτηνοτροφία δεν δημιουργεί οικονομίες κλίμακας κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε το όλο το γάλα από τους παραγωγούς της Ηπείρου που δεν μπορούν να το δώσουν αλλού αλλά τους προτείνουμε να αρχίσουν να συνεργάζονται για να υπάρξει καλύτερη αποδοτικότητα», είπε ο κ. Seepers.

Έδειξε με άλλα λόγια πως για την εταιρία οι μικροί παραγωγοί είναι πρόβλημα κάτι που φάνηκε και με τις τιμές που ανακοίνωσε η «Δωδώνη» οι οποίες αποτελούν χαριστική βολή για τους ίδιους και για την κτηνοτροφία με την παραδοσιακή της μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ