Πρωτοβουλίες κι ενέργειες για την ανάδειξη της Κορωνησίας

arta koronisia

arta koronisia

Σε ενέργειες που αλλάζουν την όψη της Κορωνησίας προχωρά το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή Αρταίων. Στόχος είναι η προσέλκυση όλο και περισσότερων επισκεπτών, ώστε να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή και να τονωθεί η τοπική οικονομία.

Έτσι, μετά από 20 και πλέον χρόνια καθαρίστηκε ο Ελαιώνας, μια περιοχή περίπου 20 στρεμμάτων η οποία στο παρελθόν αποτελούσε πόλο έλξης επισκεπτών και πλέον στόχος είναι να προσελκύσει ακόμη περισσότερους ντόπιους, αλλά και τουρίστες. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί συντονισμένοι καθαρισμοί των ακτών, ενώ στόχος για την επόμενη χρονιά είναι η απόκτηση Γαλάζιας Σημαίας, που θα αναβαθμίσει την περιοχή.

Παράλληλα, η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου ενισχύει τις υποδομές των αλιέων και ως εκ τούτου αυξάνει τις δυνατότητες αξιοποίησης των εξαιρετικών προϊόντων που διαθέτει ο Αμβρακικός Κόλπος. Μένει, πλέον, να καταρτιστεί ο Κανονισμός Λειτουργίας ώστε να μπορεί να φιλοξενεί και μικρά τουριστικά σκάφη.

Τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθησαν στην Κορωνησία για πρώτη φορά αγώνες beach volley με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή, ενώ το διήμερο 6 και 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο 12ος Κολυμβητικός Διάπλους του Αμβρακικού, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και με παράλληλες εκδηλώσεις, που θα αναδείξουν την Κορωνησία, όπως επίδειξη kite surfing, ενημερωτική ημερίδα για τον Αμβρακικό Κόλπο, ποδηλατοβόλτα, Ψαράδικο Γλέντι κ.α. Στο τέλος καλοκαιριού προβλέπεται να διεξαχθούν και αγώνες beach soccer.

Επιπλέον, το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας, στο οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας αποτελεί πόλο έλξης για πολλά ζευγάρια εκτός Ηπείρου που θέλουν να παντρευτούν εκεί. Επίσης, ολοκληρώθηκε η παιδική χαρά της περιοχής, που κατασκευάστηκε βάσει των νέων διεθνών προτύπων, ενώ γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται κάθε χρόνο εργασίες ασφαλτόστρωσης εσωτερικής οδοποιίας. Παράλληλα, η αποκομιδή των απορριμμάτων έχει γίνει συχνότερη.

Σχετικά με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην Κορωνησία ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε: «Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε κάθε περιοχή του Δήμου μας, ώστε πρώτα απ’ όλα να ωφελούνται οι ίδιοι οι Αρτινοί. Εν προκειμένω στην Κορωνησία έχει γίνει σημαντικό έργο, τόσο από το Δήμο Αρταίων, όσο και από άλλες υπηρεσίες. Αποδεικνύουμε λοιπόν πως με την συνεργασία όλων και τη σκληρή δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, προς όφελος των Αρτινών, αλλά και των επισκεπτών. Άλλωστε, στοχεύουμε στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, που θα οδηγήσει και σε τόνωση της τοπικής οικονομίας».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ