Προχωρούν οι εργασίες στον βιολογικό Λούρου

BIOLOGIKOS LOYROY

BIOLOGIKOS LOYROYΠολύ ικανοποιητικά προχωρούν οι εργασίες στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης –βιολογικού καθαρισμού Λούρου Στεφάνης Ωρωπού.

Οι εργασίες όσον αφορά τα εσωτερικά δίκτυα έχουν προχωρήσει σε ποσοστό 70% ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του   βιολογικού καθαρισμού.

Παρά τις δυσκολίες του έργου και τις  κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το περασμένο διάστημα,   δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην υλοποίηση του και  αυτή την στιγμή  τα συνεργεία βρίσκονται στην περιφερειακή οδό του Λούρου. Εκτίμηση του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη είναι ότι εκτός απροόπτου οι εργασίες θα ολοκληρωθούν  εντός του χρονοδιαγράμματος  που είναι το τέλος του 2013.

 

.«Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων τα οποία χρόνια τώρα ρυπαίνουν τον Λούρο και τον Αμβρακικό Κόλπο»υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική  παρέμβαση   η οποία  θα θωρακίσει το περιβάλλον ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

«Πολύ σύντομα τα λύματα τα οποία κατέληγαν στον Λούρο ποταμό και εν συνεχεία στον Αμβρακικό Κόλπο θα  διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό με  όσα θετικά αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον» τονίζει  ο  κ.Μπαϊλης ενώ ευχαριστεί τους κατοίκους της περιοχής για ην υπομονή που δείχνουν αναφέροντας ότι η  ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή ενώ τα οφέλη από το έργο , μόνιμα.

Η αποχέτευση –βιολογικός καθαρισμός Λούρου –Στεφάνης –Ωρωπού είναι από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν εκτελεστεί στην περιοχή  και  η ολοκλήρωσή του εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος θα δώσει λύση και σε θέματα  δημόσιας υγείας  .αφού τα  οικιακά λύματα θα σταματήσουν πλέον  να  αποτελούν εστίες μόλυνσης .

Η πρόοδος των εργασιών είναι εμφανής στις κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες    βρίσκονται στο στάδιο της αποπεράτωσης ενώ αυτή την στιγμή κατασκευάζονται οι  δεξαμενές στις  οποίες θα γίνεται η επεξεργασία των λυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ