Προχωρά η μεταβίβαση του στρατοπέδου Δούκα

STRATOPEDO DOYKA

STRATOPEDO DOYKAΈνα ακόμη σημαντικό βήμα για την μεταβίβαση στην Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, του στρατοπέδου Δούκα, που βρίσκεται εντός του Κάστρου Αγίου Ανδρέα, έγινε με τη σημερινή ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να εγκρίνει τη σύσταση δικαιώματος επί των κτισμάτων και του οικοπέδου, συνολικής έκτασης άνω των 33 στρεμμάτων.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Πρέβεζας, που υλοποιείται μετά από επίμονες προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής και ιδιαίτερα του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, τη μεθοδική εργασία του οποίου εξήρε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

 

Η Περιφέρεια, με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, αποκτά εμπράγματα δικαιώματα επί των κτισμάτων και του οικοπέδου για 49 χρόνια, έναντι συνολικού μισθώματος 1,5 εκ. ευρώ (ήτοι 2.500 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα) και με επταετή περίοδο χάριτος.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση των Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας, για τις οποίες σήμερα καταβάλλονται πολλαπλάσιας αξίας μισθώματα και θα αποδοθεί στους πολίτες της Πρέβεζας μέσω δημιουργίας χώρων πολιτισμού, στέγασης πολιτιστικών συλλόγων, παιδικής χαράς, πολυχώρου, μουσείου κ.α. .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ