Προτάσεις της αερολέσχης για την ανάπτυξη του αεραθλητισμού

AEROLESXH1Οι καιρικές συνθήκες αποτρέπουν την Αερολέσχη Ιωαννίνων να προχωρήσει στις εκδηλώσεις με αφορμή τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο με αφορμή αυτό το γεγονός καταθέτει τις προτάσεις της για την ανάπτυξη του αεραθλητισμού στην περιοχή.

Μάλιστα τις ίδιες προτάσεις έχει καταθέσει ήδη σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές αρχές.

Η μία πρόταση αφορά στην παραχώρηση χώρου στο παλιό αεροδρόμιο στον Κατσικά, για αξιοποίησή του, από την Αερολέσχη Ιωαννίνων και την κατασκευή μοντελοδρομίου και το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει προτάσεις για παρεμβάσεις μέσα στον Κρατικό Αερολιμένα.

Αναλυτικότερα προτείνει:

– την κατασκευή νέου παράλληλου χωμάτινου διαδρόμου από-προσγείωσης μήκους 1200 μέτρων για ανάπτυξη του αεραθλητισμού (π.χ. πτήσεις ανεμοπτέρων). Να αναφέρουμε εδώ ότι εάν υιοθετηθεί η πρόταση μας αυτή η Αερολέσχη Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ανεμολέσχη Αθηνών και την Αερολέσχη Εδέσσης μπορεί να πραγματοποιήσει άμεσα πτήσεις ανεμοπτέρων .

– την υιοθέτηση της μελέτης από ΥΠΑ και την οικονομική στήριξη των προτάσεων της Αερολέσχης για νέο τροχιόδρομο πρόσβασης στο υπόστεγο της Αερολέσχης.

– Την πρόβλεψη για την κατασκευή τουλάχιστον ενός σύγχρονου υποστέγου για την προσέλκυση αεραθλητών της Γενικής Αεροπορίας με αεροσκάφη που θα έχουν έδρα τα Ιωάννινα.

– Την πρόβλεψη στην υπάρχουσα μελέτη αναβάθμισης του αερολιμένα για κατασκευή εγκαταστάσεων – αποθήκης καυσίμων για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών της Γενικής αεροπορίας.

Σημειώνεται τέλος ότι η Αερολέσχη Ιωαννίνων εκτός από τις πτήσεις εθισμού και βασικής εκπαίδευσης που προσφέρει για το αλεξίπτωτο πλαγιάς θα είναι έτοιμη απ την άνοιξη του 2015 να πραγματοποιεί ξανά πτήσεις εθισμού στο κοινό με το μοτοανεμόπτερό της στην περιοχή των Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ