Προσωρινή λύση στη μίσθωση βοσκοτόπων

BOSKOTOPOI

BOSKOTOPOIΠροσωρινή λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη μίσθωση βοσκοτόπων στις ορεινές περιοχές, δόθηκε μετά από χθεσινή επικοινωνία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μόσχο Κορασίδη και σε συνέχεια της αλληλογραφίας και των αιτημάτων που  είχε  υποβάλλει η Περιφερειακή Αρχή από αρχές του Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, αναδείχτηκαν τρία ζητήματα:

1ον: Το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε εμβαδομέτρηση – αποτύπωση όλων των εκτάσεων 2ον: Υπάρχει μεγάλη ανάγκη βοσκήσιμων εκτάσεων για κτηνοτρόφους σε ορεινές – δυσπρόσιτες περιοχές

 

3ον: Είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συνεκτιμώντας όλα τα ανωτέρω ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης παρέσχε τη δυνατότητα στον Περιφερειάρχη να προχωρήσει στις μισθώσεις των εκτάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά δεδομένα και τυχόν αυξομειώσεις στο ζωικό κεφάλαιο.

Για το θέμα αυτό υπήρξε συνεργασία του Περιφερειάρχη με το βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα, που επικοινώνησε μαζί του, μεταφέροντας την απάντηση που έδωσε  στον ίδιο και ο Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης κ. Αθαν. Τσαυτάρης.

Ο κ. Μπέζας ενημέρωσε επίσης τον Περιφερειάρχη για την  ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του, προκειμένου να προωθηθεί   νομοθετική ρύθμιση για την οριστική επίλυση του ζητήματος. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης,  από την πλευρά του,   ανέφερε στο  βουλευτή, (ο οποίος είχε ζητήσει και είχε παραλάβει όλη την αλληλογραφία Περιφέρειας – Υπουργείου),  για τις επόμενες ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Περιφέρεια και τις οποίες ήδη – σε επίπεδο Π.Ε. Θεσπρωτίας – προωθεί μέσω του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Θ. Πιτούλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ