Προσωρινή η διακοπή της νυχτερινής αποκομιδής

aporrimatofora

aporrimatofora

Προσωρινή θα πρέπει να θεωρείται η διακοπή της νυχτερινής αποκομιδής απορριμμάτων στην πόλη των Ιωαννίνων.

Το πρόβλημα ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες, και από τον Δήμο αποδίδεται αποκλειστικά και μόνο σε γραφειοκρατικούς λόγους.

Επί της ουσίας, ακόμη δεν έχει γίνει η δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Παρότι από τον δήμο στάλθηκε εγκαίρως, στις αρχές Ιανουαρίου άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να απαιτείται και δημοσίευση της εγκεκριμένης απόφασης της Αποκεντρωμένης.

Αποτέλεσμα αυτής της γραφειοκρατικής διαδικασίας είναι η καθυστέρηση της δημοσίευσης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην έχουν πληρωθεί τα νυχτερινά του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για το πρόβλημα που ανέκυψε και τους διευκρινίστηκε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν αναδρομικά.

Ωστόσο οι ίδιοι αποφάσισαν να απέχουν της νυχτερινής εργασίας με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των ωραρίων και των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, ώστε να μη δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή.

Έτσι η κίνηση των απορριμματοφόρων μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων γίνεται προσωρινά από τις 6 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 8 και ακολούθως ξεκινάει η αποκομιδή στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ