Προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά του ειρηνοδικείου

DS SOYLIOY 11 14

DS SOYLIOY 11 14Μετά από μαραθώνια συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου, αποφάσισε να διεκδικήσει το κτίριο του Ειρηνοδικείου, το οποίο οδηγείται σε πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο διαγωνισμός γίνεται την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και στόχος είναι να ετοιμαστεί ο σχετικός φάκελος και να κατατεθεί έγκαιρα η οικονομική προσφορά.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν εξαντλητική και διεξοδική. Από όλους καυτηριάστηκε η τακτική του κεντρικού κράτους να πουλάει ακίνητα και να υποχρεώνει, στην προκειμένη περίπτωση το δήμο, να πληρώσει για να αγοράσει ένα κτίριο που βρίσκεται στην καρδιά της Παραμυθιάς.

Μάλιστα η Δήμαρχος Σουλίου χαρακτήρισε σχιζοφρενική την τακτική αυτή, την οποία όμως ο δήμος υποχρεωτικά την ακολουθεί, επιδιώκοντας να μην χαθεί ένα ιστορικό κτίριο της περιοχής.

Αρχική πρόθεση είναι το Ειρηνοδικείο να μετατραπεί σε νηπιαγωγείο, ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλες χρήσεις με κοινωνικό χαρακτήρα.

Η αντικειμενική αξία του Ειρηνοδικείου και του περιβάλλοντος χώρου, έχει εκτιμηθεί στις 360 χιλιάδες ευρώ. Η οικονομική προσφορά του Δήμου Παραμυθιάς προς το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει οριστικοποιηθεί και για ευνόητους λόγους δεν θα ανακοινωθεί πριν τον διαγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ