Προστίθεται μια….μικρή πόλη… Αγκάθι για το Πανεπιστήμιο οι μετεγγραφές και η σίτιση

FOITHTOYPOLH

FOITHTOYPOLHΜια μικρή πόλη προστίθεται στην πόλη των Ιωαννίνων. Είναι η πόλη που δημιουργούν οι τρεις και πλέον χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές που φτάνουν στο Πανεπιστήμιο.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν, σε μία εποχή όπου τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ταλαιπωρούνται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα και κρίσιμα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά.

Ένα από τα θέματα αυτά, που εκτιμάται ότι θα απασχολήσει τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο κι αναμένεται να παραστεί και ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, σε δηλώσεις που έκανε, επανέλαβε τις αντιρρήσεις που υπάρχουν στο ζήτημα των μετεγγραφών καθώς θα οδηγήσει σε εκρηκτικές καταστάσεις. Σημείωσε δε ότι θα πρέπει να ληφθούν τα οικονομικά δεδομένα αλλά και οι δυνατότητες που έχει κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα για φιλοξενία φοιτητών.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους 3.125 νέους φοιτητές. Όμως σε πονοκέφαλο μετατρέπεται το θέμα της σίτισης καθώς τα οικονομικά περιθώρια έχουν στενέψει.

Ο Πρύτανης αναγνώρισε ότι υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των φοιτητών.

Το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να καλύψει από τον τακτικό του προϋπολογισμό ένα σημαντικό ποσό, όμως με δεδομένες τις περικοπές αυτό καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο.

«Θα δούμε πως αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί και σε σχέση με τον αριθμό των φοιτητών που σιτίζονται και σε σχέση με τα νέα οικονομικά δεδομένα. Αλλά θα κάνουμε το κάθε τι για να μην υπάρχει κανένας αποκλεισμός ως προς τη σίτιση των φοιτητών», ανέφερε ο Πρύτανης.

Είναι πάντως η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο φτάνει σε τέτοιο σημείο κι ανοίγει συζήτηση για τη σίτιση των φοιτητών, κάτι που θεωρούνταν μέχρι πρότινος δεδομένο.

Εάν η δωρεάν σίτιση δεν διασφαλιστεί, τότε οι φοιτητές που θα αποκλειστούν, είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, καθώς το κόστος για τη διαμονή στα Γιάννινα είναι ήδη υψηλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ