Προσδοκούν σε “ζεστό χρήμα” από τον αναπτυξιακό νόμο

EPIXEIREINΧρήμα στην αγορά προσδοκά να ρίξει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, αφού πλέον τα χρήματα της επιδότησης θα φτάνουν απευθείας στο νέο επιχειρηματία και όχι οι δόσεις, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Τα σχέδια που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης ξεπέρασαν κατα 40% τις προτάσεις που υποβλήθηκαν την περασμένη χρονιά.

“Το σημαντικό είναι ότι στον επενδυτικό νόμο, στην πρώτη περίοδο του 2013 είχαμε αύξηση του ενδιαφέροντος σε σχέση με τη δεύτερη περίοδο του 2012 κατά 40 %. Δεν θέλω να πώ ότι έτσι λύθηκαν όλα τα προβλήματά μας. Αλλά είναι ένα δείγμα ότι το πράγμα προχωρά”, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν τον Α’ κύκλο του 2013, ανέρχεται σε 536 εκατ. ευρώ, όταν αυτός του Β΄ κύκλου του 2012 ανήλθε σε 372 εκατ. ευρώ, δείγμα ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Την πρόθεση του υπουργείου για τόνωση της ρευστότητας δέχθηκε με ικανοποίηση ο επιχειρηματικός κόσμος, σημειώνοντας όμως ότι απαιτούνται και άλλες ενέργειες προκειμένου να ενισχυθούν οι υποψηφιοι επενδυτές, ειδικά οι νέοι.

Την προθεση του υπουργειου για τονωση της ρευστοτητας δεχθηκε με ικανοποιηση ο επιχειρηματικος κοσμος, σημειωνοντας ομως οτι απαιτουνται και αλλες ενεργειες προκειμενου να ενισχυθουν οι υποψηφιοι επενδυτες, ειδικα οι νεοι. Ο αντιπρόεδεος Ένωσης Νεόφυων Ελληνικών Επιχειρήσεων έκανε λόγο για ανάγκη ευκολότερης χορήγησης εγγυητικών επιστολών και αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο ώστε να μπαίνουν περισσότερες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, εντείνονται οι κυβερνητικές προσπάθειες για την ίδρυση αναπτυξιακού ταμείου, προκειμένου να χορηγεί τα απαραίτητα κεφάλαια αλλά και εμπειρογνωμοσύνη σε επενδυτικές δραστηριότητες που μπορούν να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία και να συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ