Προς νέα παράταση τα έργα στο αεροδρόμιο… Και διαφωνίες στο ίδιο υπουργείο για τη συνέχισή τους!

AERODROMIO MAKETA

AERODROMIO MAKETA

Δεν έχουν αρχή και τέλος οι περιπέτειες των έργων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων… Έργα που ξεκίνησαν το 2006 και επί μία δεκαετία σέρνονται στην κυριολεξία, με τον χρόνο αποπεράτωσής τους να παραμένει άγνωστος…

Η τελευταία παράταση, η πέντε στη σειρά, που είχε δοθεί, λήγει σε ένα μήνα. Εντός του Φεβρουαρίου. Και το έργο οδηγείται ολοταχώς σε νέα, χωρίς όμως να είναι καθόλου σίγουρο ότι θα είναι και η τελευταία…

Πέρα από τα γνωστά προβλήματα που προέκυψαν είτε από τις μελέτες είτε από την ελλιπή χρηματοδότηση, τώρα προστίθενται και νέα.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ήπειρος TV1 ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας, έχουν ανακύψει σοβαρές διαφωνίες μεταξύ της Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα έργα.

Πρόκειται για υπηρεσίες που εποπτεύονται από το ίδιο υπουργείο, το Υπουργείο Υποδομών, και μάλλον αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους!

«Δύο διευθύνσεις διαφωνούν για το τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει.. Στο έργο του αεροδρομίου και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, εκφράζεται ο απόλυτος παραλογισμός του τρόπου λειτουργίας του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκόλας, σημειώνοντας ότι ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών για να λυθεί το πρόβλημα.

Η ουσία είναι ότι τα έργα του αεροδρομίου όχι μόνο δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο που είναι σε ισχύ η παράταση, αλλά θα οδηγηθούν σε νέα παράταση. Με δεδομένο δε ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, από όπου χρηματοδοτούνται, βαίνει συνεχώς μειούμενο, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος ώστε ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση στον τοπικό αερολιμένα, να λάβει σάρκα κι οστά…

Και βέβαια η καθυστέρηση στα έργα σε συνδυασμό με την απουσία οποιουδήποτε συστήματος για τυφλή προσγείωση οδηγεί όλο και περισσότερο στην υποβάθμιση και την απαξίωση του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ