Προς κατάργηση ο νόμος Χατζηδάκη για το γάλα

GALA PINE

GALA PINEΑνοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος να καταργήσει το νόμο “Χατζηδάκη” που επιμήκυνε κατά δύο ημέρες τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος.

“Οι τιμές στο γάλα έπεσαν από τις 22 Σεπτεμβρίου 5% έως 10%, αλλά όχι λόγω του νόμου”, επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο οποίος σημείωσε ότι θα επανεξετάσει το νόμο στα τέλη του χρόνου.

 

Ο κ. Γιακουμάτος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε καλώντας τις εταιρίες γαλακτοκομικών και τα σούπερ μάρκετ ώστε να επιδείξουν εταιρική κοινωνική ευθύνη. Ο ίδιος αποκήρυξε τις “συμφωνίες κυρίων” και προανήγγειλε ανάλογες ενέργειες και με άλλους κλάδους της αγοράς.

Μάλιστα, έδειξε την αγορά των απορρυπαντικών ως επόμενο πεδίο δράσης υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης διενεργούν μελέτη για τον κλάδο.

Ο κ. Γιακουμάτος επέμενε στο στόχο του για “μειώσεις των τιμών”, καθώς όπως είπε, “τα νοικοκυριά έχουν χάσει το 40% του εισοδήματος τους και υποφέρουν. Πρέπει να τα βοηθήσουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ