Προς διαφορετικά λιμάνια δήμαρχοι κι υπουργός!

MOYSOYROYLHSΈναν νέο πονοκέφαλο στην αυτοδιοίκηση βάζει η Κυβέρνηση, αυτή τη φορά δια του Υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος κατά τη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΚΕΔΕ και με αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των εθνικών και περιφερειακών λιμανιών της χώρας, αλλά και των δημοτικών λιμενικών ταμείων ανακοίνωσε ότι θα επανακαθοριστούν οι χερσαίες ζώνες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού και των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης σε αρκετά θέματα – συμμετείχαν πολλοί δήμαρχοι πόλεων με λιμάνια μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος– ωστόσο η κατάληξη ήταν ότι η ΚΕΔΕ θα καταθέσει μέσα στη εβδομάδα τις ενστάσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις της και για αυτό προσδιορίστηκε νέα συνάντηση με τον κ. υπουργό και την ΚΕΔΕ την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Κεντρικό αίτημα για την Αυτοδιοίκηση είναι οι δήμοι να είναι φορείς σχεδιασμού και διαχείρισης των χερσαίων ζωνών.

 

Ο κ. Μουσουρούλης ανακοίνωσε στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης ότι οι χερσαίες ζώνες θα επανακαθοριστούν, χωρίς όμως να αναφερθεί με ποια κριτήρια και ότι  θα γίνει απόδοση ορισμένων  τμημάτων τους.

Η ΚΕΔΕ τόνισε ότι για την πατρίδα μας το θαλάσσιο μέτωπο μπορεί να φέρει εισόδημα και δεν πρέπει να εξακολουθήσουν τα τρέφονται τα λιμάνια από την εκμετάλλευση εκτεταμένων τοπικών υποδομών των πόλεων, όπως είναι ο χερσαίος χώρος, που καμία σχέση δεν έχει με τη λειτουργία των λιμανιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ