Προς Γ. Ρέντζιο ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

SYRIZA PREBEZ 14

SYRIZA PREBEZ 14Προς την στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Ρέντζιου φαίνεται ότι προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας κι αυτό διαφάνηκε και στην ανοιχτή ολομέλεια που πραγματοποίησε.

Ωστόσο η έκπληξη σ’ αυτή, ήταν η παρουσία του Γιώργου Νίτσα, ο οποίος ουσιαστικά ζήτησε και την στήριξη στις δημοτικές εκλογές, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα μέλη της παράταξής του προέρχονται από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Έως το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν καθοριστεί εκείνα τα πρόσωπα που θα στηριχθούν ενώ οι τελικές και ολοκληρωμένες προτάσεις θα κατατεθούν στην αμέσως επόμενη συγκέντρωση έτσι ώστε να καθοριστεί πλέον η γραμμή στήριξης.

 

Ο κ. Ρέντζος που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές φαίνεται να δείχνει εκ νέου το ενδιαφέρον του για τον Δήμο ενώ σε παρέμβασή του είπε ότι είναι υπερβολικό να χρεώνουμε στον εξερχόμενο δήμαρχο τόσα κακά, αναφερόμενος στον Χ. Μπαΐλη. Δεν είναι ηθικό συνέχισε ο κ. Ρέντζος, αφού τα όσα προβλήματα έχουν τις ρίζες τους ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν.

Το γεγονός ότι σε δήμους κάτω των 60000 κατοίκων δεν θα υπάρξει έγκριση από το κόμμα, όπως ανακοινώθηκε, αλλά από τις τοπικές οργανώσεις δίνει την δυνατότητα και τον χρόνο έτσι ώστε να γίνουν ουσιαστικές επαφές και με άλλες τοπικές κινήσεις, που όμως θα πρέπει να έχουν φέρει αποτέλεσμα και να έχουν παρθεί αποφάσεις μέσα στον Φεβρουάριο.

Ο κ. Νίτσας, που παραβρέθηκε στην συγκέντρωση παίρνοντας τον λόγο είπε ότι τα περισσότερα μέλη της παράταξής του είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε την απορία που δεν είχε κληθεί η παράταξή του σε καμία συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παρέδωσε επίσης κείμενο στην τοπική οργάνωση, κάνοντας λόγο για κοινές ιδέες της παράταξής του με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρέπει, όπως τόνισε να ακολουθηθεί κοινός δρόμος με κοινούς στόχους για την κατάκτηση του δήμου για μια πλήρη ανατροπή χωρίς να χαθεί καμία ψήφος. Είμαστε παρόν σε αυτό που θέλει να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ο κ. Νίτσας.

Η Τζένη Τσέκου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε τον κ. Ρέντζο καθώς και άλλα ονόματα από τους κόλπους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι στην διακήρυξη που αναγνώστηκε δεν αναφέρεται πουθενά τι θα γίνει με τα κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία κ.λπ. τα οποία αυτά πρέπει να κλείσουν όταν βγούμε από το μνημόνιο, είπε μεταξύ άλλων.

Ο Δημήτρης Ροπόκης, εκπαιδευτικός, πρότεινε να υπάρξουν άτομα με τεχνογνωσία έτσι ώστε να γνωρίζουν αλλά και να ξέρουν να ερμηνεύουν αποφάσεις που αφορούν έργα, υλοποιήσεις, οικονομικές αποφάσεις, εισροή χρημάτων, για το που πήγαν επιδοτήσεις κ.λπ.., κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αφού κανείς δεν γνωρίζει το τι συμβαίνει στο δήμο και κατ επέκταση οι πολίτες.

Τον λόγο πήραν επίσης ο Νίκος Λιβιεράτος ο οποίος εξέφρασε την στήριξη του στον κ. Ρέντζο, ο Βαγγέλης Καινούργιος που χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Πρέβεζας επί Μπαΐλη θυμίζει Σεράγεβο χαρακτηρίζοντας ως τη χειρότερη δημαρχία που έχει περάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ