Προς ανάθεση η μελέτη για Καλπάκι- Κόνιτσα

KALPAKI KONITSA

KALPAKI KONITSAΕντός των επομένων δέκα ημερών ολοκληρώνονται από το Υπουργείο Υποδομών οι διαδικασίες για την ανάθεση της μελέτης αναφορικά με τον οδικό άξονα Καλπάκι Κόνιτσα. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια συνεργασίας που είχε ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης με στελέχη του Υπουργείο Υποδομών.

Με απόφαση που είχε λάβει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών το 2012, καθορίστηκε ο οδικός άξονας Καλπάκι – Κόνιτσα ως «εθνικού επιπέδου» και εγκρίθηκε η ανάθεση της μελέτης, ύψους 2.000.000 €, με τίτλο: “Μελέτη βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι – Κόνιτσα της Ε.Ο Ιωαννίνων – Κοζάνης”.

 

Στη συνέχεια κινήθηκαν οι διαδικασίες ανάθεσης της μελέτης με διαγωνισμό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία (Ν. 3316/2005).

«Ο νέος οδικός άξονας θα δώσει ώθηση στην διαπεριφερειακή σύνδεση μεταξύ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και θα δημιουργήσει καλύτερες προοπτικές για τους Δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου, ως συνέχεια της Ιόνιας Οδού», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Καλογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ