Προκαλεί ο εκκαθαριστής για την πώληση της Δωδώνης

DODONI 8Πρόκληση αποτελεί η απάντηση που δίνει ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ  Νικόλαος Μαράντος ο οποίος χειρίστηκε την πώληση της Δωδώνης. Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μαράντος υποχρεώνεται να πει κάτι, αλλά δυστυχώς δείχνει να μην έχει καμία απολύτως εικόνα από τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η Ήπειρος.

 

Ο κ. Μαράντος απαντά εγγράφως σε ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασής μόνο που στο χρόνο και υπό τις συνθήκες που έρχεται η απάντηση αυτή το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ανάψει νέες φωτιές στην Ήπειρο. Κι αυτό γιατί την ώρα που οι κτηνοτρόφοι παραμένουν απλήρωτοι για τρεις και πλέον μήνες ο ειδικός εκκαθαριστής ισχυρίζεται ότι η βιομηχανία ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις και υλοποιεί το αναπτυξιακό της σχέδιο. Αυτό προφανώς το γνωρίζει μόνο ο κ. Μαράντος.

Στην απάντησή του αναλυτικά σημειώνει: «Η ειδική εκκαθάριση με διεθνή διαγωνισμό, διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες ολοκλήρωση την πώληση της συμμετοχής της στην Δωδώνη ΑΕ με επωφελείς όρους. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας και η παρουσία της στην αγορά της Ηπείρου προς όφελος των παραγωγών- κτηνοτρόφων και της τοπικής και εθνικής οικονομίας γενικότερα. Ως εκ περισσού, δεν έχουν περιέλθει σε γνώση μας οποιεσδήποτε εξελίξεις στο θέμα Δωδώνη, όπως διατυπώνεται στην ερώτηση, αντίθετα έχουμε πληροφορηθεί ότι η εταιρία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και υλοποιεί το πρόγραμμα που έχει θέσει για την ανάπτυξή της».

 

Οργισμένη είναι η απάντηση που δίνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής. Μάλιστα ο κ. Κασσής χαρακτηρίζει ειδικό ψεύτη τον ειδικό εκκαθαριστή, ο οποίος δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Μεταξύ των άλλων στην επιστολή του ο κ. Κασσής αναφέρει:

Την ώρα που η νέα Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε μειώνει τις προκαταβολές, καθυστερεί δραματικά τις πληρωμές, δεν χορηγεί την εκκαθάριση και προκαλεί ασφυξία στους παραγωγούς της περιοχής, ο Ειδικός Εκκαθαριστής δηλώνει πως « δεν έχουν περιέλθει σε γνώση μας οποιεσδήποτε εξελίξεις στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ , αντίθετα, έχουμε πληροφορηθεί ότι η εταιρία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και υλοποιεί το πρόγραμμα που έχει θέσει για την ανάπτυξή της» .

Με βάση αυτή την απάντηση είναι προφανές πως ο Ειδικός Εκκαθαριστής ή είναι Ειδικός Ψεύτης ή εξυπηρετεί άλλου είδους συμφέροντα.

Όταν οι κτηνοτρόφοι στην Ήπειρο είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα κοπάδια τους διότι δεν μπορούν να τα συντηρούν πλέον, όταν ολόκληρες οικογένειες βιώνουν μια καθημερινότητα που είναι το λιγότερο εφιαλτική, η απάντηση του κυρίου αυτού, το μόνο που κάνει είναι να εξοργίζει την Ηπειρώτικη κοινωνία.

Σε ποιον Κόσμο ζει άραγε ο Ειδικός Εκκαθαριστής και εσείς πως μπορείτε και ασπάζεστε άκριτα τις απόψεις του; Να τον ενημερώσετε πως η Ελληνική ύπαιθρος έχει κρατήσει την ελληνική κοινωνία όρθια σε δύσκολες περιόδους και όχι τα γραφεία του Κολωνακίου…

Δεν υπάρχει καμία επαφή με την πραγματικότητα;

Επιπλέον πως μπορεί και μιλά ο Εκκαθαριστής για «διεθνή διαγωνισμό» για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. όταν όλοι γνωρίζουν πως ακολουθήθηκαν «άλλου τύπου» διαδικασίες;

Όλα αυτά αποτελούν πραγματικά προσβολή για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για του απλήρωτους, εδώ και μήνες, παραγωγούς.

Αποτελούν θράσος από ένα κύριο ο οποίος προφανώς ούτε που γνωρίζει τι σημαίνει κτηνοτροφία και παραγωγή και σίγουρα η ευθύνη βαραίνει και εσάς που τον επιλέξατε και φαίνεται να ασπάζεστε τις απόψεις του.

Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τον απομακρύνετε άμεσα και να αποκτήσετε επαφή με την πραγματικότητα.

Και εσείς και ο Εκκαθαριστής είχατε μιλήσει για πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. που δίνει «ώθηση στον Πρωτογενή Τομέα της Ηπείρου» και σήμερα αποδεικνύεται πως ήταν «άνθρακες ο θησαυρός» και η προσβολή που σας περιγράφω επιβεβαιώνει την άποψη που είχαμε και έχουμε σχεδόν όλοι οι φορείς και οι πολίτες στην Ήπειρο πως η διαδικασία πώλησης ήταν το λιγότερο προβληματική για να χρησιμοποιήσω την πιο ήπια έκφραση που ακούγεται.

Με τη στάση που τηρείται δυναμιτίζετε ακόμη περισσότερο την υπανάπτυξη και την αποδυνάμωση της πρωτογενούς παραγωγής και βυθίζετε ακόμη περισσότερο και την Ήπειρο στην ύφεση.

Είναι χρέος σας να επανορθώσετε άμεσα. Επιτέλους πια είναι η επιδίωξή σας;

O ΘΑΝΑΤΟΣ του πρωτογενούς τομέα;

Πως θα ξεφύγουμε από τα δάνεια και τον φαύλο κύκλο της ύφεσης αν δεν παράξουμε σαν χώρα;

Δεν θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο οπότε αναμένω άμεσες ενέργειές σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ