Προετοιμασία στην Πωγωνιανή για την Κιβωτό του Κόσμου

KIBOTOS

KIBOTOSΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε λίγες ημέρες η Κιβωτός του Κόσμου φτάνει στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Οι πρώην Σχολές του Ιδρύματος Λάτση, στην Πωγωνιανή, που για είκοσι περίπου χρόνια στήριξαν παιδιά και εφήβους από την Αλβανία, ζωντανεύουν και πάλι, αυτή τη φορά χάρη στην αγάπη της Κιβωτού του Κόσμου.

Η «Κιβωτός» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φιλοξενεί κατά κύριο λόγο παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ή εγκαταλελειμμένα παιδιά.

KIBOTOS1KIBOTOS2KIBOTOS3KIBOTOS4

Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από τον τότε εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.

Η επιλογή να φτάσει στην ακριτική Πωγωνιανή στηρίχθηκε σε δυο στοιχεία, στην προσφορά κοινωνικού έργου και στο «ζωντάνεμα» μιας ακριτικής περιοχής και είναι αποτέλεσμα της διετούς προσπάθειας και συνεργασίας με το δήμο Πωγωνίου, όμως το εγχείρημα, όπως τονίστηκε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στην Πωγωνιανή, είναι δύσκολο και χρειάζεται τη στήριξη πολλών φορέων και την εθελοντική προσφορά των κατοίκων και κάθε πολίτη.

Σε πρώτη φάση θα φιλοξενηθούν 35 παιδιά ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να προστεθούν κι άλλα μέχρι του αριθμού των 80 παιδιών.

Όλα λοιπόν βρίσκονται στην τελική ευθεία…. Και δίπλα σύσσωμη η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει και να στηρίξει την προσπάθεια.

Ένα τέτοιο δείγμα έδωσαν οι Paguristas!

Μικροί και μεγάλοι έβαλαν ένα μικρό λιθαράκι και με την παρουσία τους στο κτιριακό συγκρότημα φρόντισαν για την καθαριότητά του και τον καλλωπισμό του.

Περισσότερα από είκοσι άτομα που ξεκίνησαν από τα Γιάννινα και μία ακόμη ομάδα από την Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και φρόντισαν μέσα από αρκετές ώρες δουλειάς να ευπρεπίσουν τους χώρους.

Και βέβαια θα επανέλθουν. Ακόμη περισσότεροι, για ακόμη καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ