Προδρόμι: Ξεσηκωμός για το δρόμο Μεσοποτάμου

ERGA ODIKA

ERGA ODIKAΤην έντονη αντίδρασή τους στο σχεδιασμό του δρόμου Παραμυθιάς Μεσοποτάμου εκφράζουν κάτοικοι από το Προδρόμι Θεσπρωτίας, σημειώνοντας ότι από την προμελέτη ανακύπτουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Πριν από μερικές ημέρες στην Παραμυθιά, την έδρα του Δήμου Σουλίου, έγινε σύσκεψη κι ενημέρωση των προέδρων Τοπικών Διαμερισμάτων και των ΤΟΕΒ, σχετικά με την χάραξη του δρόμου, από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στη σύσκεψη αυτή ήταν πολλές οι παρατηρήσεις και οι διαμαρτυρίες και πολλά τα αιτήματα για τροποποιήσεις από το Κεφαλόβρυσο, τη Σέλιανη, τους Παγκράτες, το Προδρόμι και το Γαρδίκι.

Σχετικά με την παράκαμψη Δαφνούλας, ύστερα από τη συλλογή υπογραφών και κατοίκων Προδρομίου οι μελετητές πρότειναν νέα χάραξη αρκετά μέτρα κάτω από τον οικισμό Δαφνούλας και λίγο πιο πάνω από το κανάλι του αναδασμού.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Φίλης ζήτησε να γίνει ο κόμβος στα Φτελιάδια ώστε να εξυπηρετεί Προδρόμι και Ζερβοχώρι.

Η μετατόπιση αυτή, αν υλοποιηθεί, λύνει μερικά προβλήματα που δημιουργούσε η προηγούμενη χάραξη, όπως η απομόνωση σπιτιών και του γηπέδου Δαφνούλας, όμως τα προβλήματα της προσβασιμότητας και ο τεμαχισμός του κάμπου παραμένει. Από τη Χρυσαυγή μέχρι και την Αγορά ο δρόμος τέμνει τον κάμπο στα δύο, ενώ αχρηστεύει μεγάλη έκταση καλλιεργήσιμης γης.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Προδρομίου ζητά να υπάρξει άμεσα πρόνοια ώστε η νέα χάραξη να μην δημιουργήσει προβλήματα. Να αποφευχθεί κάθε πρόχειρος σχεδιασμός και να εκτιμηθούν τα γεωλογικά προβλήματα της περιοχής αλλά και οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ