Προβλήματα ύδρευσης από την αύξηση της τουριστικής κίνησης

mpailis nero

mpailis nero

Η ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται αυτή την εποχή στην υδροδότηση των περιοχών της Πρέβεζας και της Λευκάδας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πρέβεζας με την συμμετοχή των Δημάρχων Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη και Λευκάδας Φίλιππα Δρακονταειδή.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας Παύλος Σαραμπασίνας και Λευκάδας Κωσταντίνος Σέρβος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας- Φιλιππιάδας Δημήτρης Αυδίκος και το μέλου του Συνδέσμου Δημήτρης Λαμπρούσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Νίκος Αναγνώστου, ο διευθυντής της επιχείρησης Κώστας Παπουτσής και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως υπογραμμίστηκε τα προβλήματα στην υδροδότηση λόγω της ανόδου των θερμοκρασιών αλλά και της αυξημένης τουριστικής κίνησης πλήττουν τόσο την Πρέβεζα όσο- σε μεγαλύτερο βαθμό -και την Λευκάδα με αποτέλεσμα σε μέρες και ώρες αιχμής να σημειώνεται έλλειψη ή ακόμη και διακοπή νερού.

Οι Σύνδεσμοι Ύδρευσης καθώς και οι Δήμοι βρίσκονται σε 24ωρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ωστόσο – με δεδομένο ότι η τουριστική σεζόν δεν βρίσκεται ακόμη στην κορύφωσή της και η ζήτηση αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να αυξηθεί – αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συστηματικών ελέγχων στον υφιστάμενο αγωγό έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες απώλειες νερού.

Επίσης θα καταβληθεί προσπάθεια -με την συμβολή και των τοπικών κοινωνιών- έτσι ώστε να επιτευχθεί η ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού και να περιοριστεί η αλόγιστη χρήση νερού. Ζητούμενο τέλος παραμένει η δρομολόγηση οριστικών λύσεων για την επίλυση του προβλήματος και μαζί με τις δράσεις κάλυψης των άμεσων αναγκών προχωρά και ο σχεδιασμός μεγαλύτερων έργων, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ