Προβλήματα στο Ζαγόρι από τη συνεχή χιονόπτωση

azagori xioni1

azagori xioni1

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία με έντονες χιονοπτώσεις και παγετό που πλήττει για δεύτερη εβδομάδα το Δήμο Ζαγορίου.

Τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και μισθωμένα ιδιωτών βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο στο Ζαγόρι.

azagori xioni2

Ο αποχιονισμός, λόγω της παρατεταμένης και επαναλαμβανόμενης χιονόπτωσης, είναι διαρκής, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, όπως και η ρίψη αλατιού για να αντιμετωπιστεί ο παγετός στους δρόμους τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα ορεινότερα χωριά ξεπερνά τα 40 εκατοστά και η «μάχη» με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες συνεχίζεται με τους κεντρικότερους δρόμους να είναι προσβάσιμοι, αλλά η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων να κρίνεται απαραίτητη σε πολλά σημεία.

azagori xioni3
Προτεραιότητα δίνεται στην αποκατάσταση της βατότητας προς κτηνοτροφικές μονάδες και φυσικά σε περιπτώσεις που προκύπτουν έκτακτες ανάγκες.

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση οι οποίες αντιμετωπίζονται από τη ΔΕΗ, ενώ σε ορισμένα χωριά αρκετά νοικοκυριά έμειναν χωρίς νερό, αφού πάγωσαν σημεία του δικτύου ύδρευσης. Για τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων διατέθηκαν ποσότητες εμφιαλωμένου νερού, ευγενική χορηγία της εταιρείας «Βίκος Α.Ε».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ