Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

FARMAKA2Αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, που αντιδρούν στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Σε συνεδρίασή τους οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας έδωσαν διορία για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου, μέχρι την έναρξη εφαρμογής της σχετικής υπουργικής απόφασης

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), οι φαρμακοποιοί παραμένουν σε εγρήγορση και δηλώνουν ότι δεν θα αποδεχθούν άλλα μέτρα σε βάρος των φαρμακείων, που ωφελούν αποκλειστικά τους φαρμακοβιομήχανους και όχι τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους.

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε πως ο κλάδος του δέχεται ένα ακόμη πλήγμα, που πρακτικά σημαίνει ότι «40 εκατομμύρια ευρώ αφαιρούνται από το εισόδημα των Ελλήνων φαρμακοποιών και χαρίζονται στις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες σε αντίθετη περίπτωση θα κατέβαλαν αυτά τα χρήματα στον ΕΟΠΥΥ».

Όπως υποστήριξε, από τα ανακοινωθέντα μέτρα «ο ασφαλισμένος δεν πρόκειται να έχει το παραμικρό όφελος. Δεν θα αντιληφθεί την παραμικρή ελάφρυνση στην τσέπη του».

Επίσης, ο κ. Θεοδοσιάδης διεμήνυσε πως οι φαρμακοποιοί «δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν τον ρόλο της Ιφιγένειας, να θυσιασθούν προκειμένου να εξασφαλισθεί μία ακόμη δόση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ