«Πριν το Χάραμα» έρχεται και στα Γιάννινα

prin to xaramaΤο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για το λαϊκό τραγούδι «Πριν το Χάραμα», περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και περνάει από τα Γιάννενα στις 16 Ιουλίου.

Μετά από έναν επιτυχημένο θεατρικό χειμώνα στο ιστορικό Βέμπο, ξεκινά την καλοκαιρινή του περιοδεία την Δευτέρα 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα.

Για μια περίπου εβδομάδα θα παίζει στα μεγάλα ανοιχτά θέατρα της Αττικής, (Βύρωνας, Παπάγου, Μαρούσι, Πειραιάς) ενώ από την πρώτη Ιουλίου θα ξεκινήσει την μεγάλη βόλτα του στην Ελλάδα.

Το έργο είναι γεμάτο από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε. Ταυτόχρονα όμως είναι μια πολύ δυνατή και συγκινητική ερωτική ιστορία, που διαδραματίζεται μεταπολεμικά, στα χρόνια ακριβώς των μεγάλων λαϊκών δημιουργών. τραγουδιών και φωνών.

Οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος τα πάθη τους. Οι ιστορίες τους διατρέχουν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την απελευθέρωση, στον Εμφύλιο, στην μεταπολεμική Ελλάδα και την δικτατορία.

Η διανομή είναι πολυάνθρωπη, περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες. Τους βασικούς ρόλους έχουν αγαπημένοι τραγουδιστές και καλού ηθοποιοί: (αλφαβητικά) Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας. Σκηνοθετούν οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας. Ένα επιτελείο από καταξιωμένους συντελεστές έχουν αναλάβει να «ντύσουν» θεατρικά, το έργο ενώ τις ερμηνείες των τραγουδιστών πλαισιώνει ζωντανή ορχήστρα.

Συντελεστές

Οι συντελεστές είναι: Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας

Παίζουν: Άννα Αθανασιάδη Χρήστος Ζαχαριάδης, Δημήτρης Λέκκος, Λήδα Καπνά, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Αντιγόνη Νάκα, Σπύρος Κυριάκος, Γεράσιμος Σοφιανός, Ιούλιος Τζιάτας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη, Κουστούμια: Έβελιν Σιούπη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, Ενορχήστρωση και Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός, Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ