Πρεμιέρα για το «Ημερολόγιο ενός τρελού»

HMEROLOGIOΓια τις παραστάσεις του έργου «Το ημερολόγιο ενός τρελού» που παρουσιάζονται στο θέατρο «Καμπέρειο» από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα γίνεται προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θέατρου Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ώρες 11 το πρωί με 1 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα μέχρι την έναρξη των παραστάσεων του έργου στις 9 το βράδυ.

Στο «Ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, η ερμηνεία είναι του Βασίλη Γουργούλη ενώ συμμετέχει και η Ελεωνόρα Ηλία.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα καταγραφής της ανθρώπινης ψυχολογίας και της αλληλεπίδρασής της με το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι και όχι μόνο της συγκεκριμένης εποχής στην οποία αναφέρεται. Οι δομές της κοινωνίας μπορεί να αλλάζουν, οι βασικές της αρχές όμως παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.

Ο Γκόγκολ περιγράφει το ατομικό, υπονοώντας το συλλογικό και επιχειρεί να προσδώσει στην κοινωνία την απουσία λογικής. Μέσα από το πρίσμα μιας ασθένειας η οποία κρούει των κώδωνα του κινδύνου για την ίδια την ύπαρξη της κοινωνίας που οδηγείται σε δρόμους σκοτεινούς, φτάνοντας κάποια στιγμή στο αναπόφευκτο και επικίνδυνο τέλος της.

Οι άλλοι συντελεστές είναι:
Διασκευή-επεξεργασία κειμένου: Νίκος Σφαιρόπουλος – Βασίλης Γουργούλης, σκηνοθεσία: Νίκος Σφαιρόπουλος, σκηνικά, φωτισμοί, επιμέλεια μουσικής: Πάνος Ευαγγέλου, κοστούμια: Σοφία Θεοδωράκη, επιμέλεια κίνησης: Έλενα Ανδρεάδη

Φωτογραφίες, βίντεο: Μενέλαος Συκοβέλης.
Θα παίζεται έως 15/2 κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ώρα 9.00′ μ.μ. στο Θέατρο «Καμπέρειο» – Διάρκεια παράστασης: 80′
Τιμές εισιτηρίων: 10 € και 5 € για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους, μέλη ΚΑΠΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ