Πραγματικό κόσμημα η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου

DOYROYTH N1

DOYROYTH N1Στο χώρο των πιο σύγχρονων μονάδων υγείας όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης αναμένεται να περάσει τους επόμενους μήνες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Κι αυτό οφείλεται στο έργο της επέκτασης το οποίο δίνει νέες δυνατότητες στο Νοσοκομείο αλλά και περιθώρια ανάπτυξης νέων μονάδων.

Το νέο κτίριο, οικοδομικά και μηχανολογικά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί όμως σίγουρα αυτό δεν αρκεί για να τεθεί σε λειτουργία.

Ήδη έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός για την αγορά του εξοπλισμού πληροφορικής, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, όπως επίσης και οι διαγωνισμοί για τον ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό οι οποίοι έχουν προκηρυχθεί και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο χρόνο.

DOYROYTH N2Ο προϋπολογισμός για τους τρεις διαγωνισμούς αγγίζει τα 8 εκ. ευρώ.

Ο Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, Δημήτρης Κρομμύδας, με δηλώσεις που έκανε δήλωσε αισιόδοξος για την αποπεράτωση του έργου εντός χρονοδιαγράμματος το οποίο άλλωστε λήγει το 2017.

Μάλιστα έσπευσε να τονίσει ότι η νέα πτέρυγα τεχνολογικά είναι μια γενιά μπροστά.

DOYROYTH N3Αυτό γίνεται αντιληπτό τόσο από τον εξοπλισμό που έχει ήδη εγκατασταθεί κι αφορά από τον φωτισμό μέχρι και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι πόρτες σε κάθε κλινική και πως θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά κάθε θάλαμος, όσο και από αυτόν που έχει εγκατασταθεί στα χειρουργεία ή στη μονάδα αυξημένης φροντίδας η οποία για πρώτη φορά θα λειτουργήσει σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ