Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα για τα κρούσματα φυματίωσης στο στρατό;

aminas teodorou

aminas teodorou

Πού τελικά είναι η αλήθεια και που το ψέμα σχετικά με την μετάδοση ή μη της φυματίωσης σε στρατιωτικούς που έκαναν υπηρεσία στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Τσεπέλοβο;

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση στην διαρκή επιτροπή εξωτερικών και άμυνας, οποία παρίστατο και ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου, ισχυρίστηκε ότι δεν υφίσταται ζήτημα φυματίωσης στο στράτευμα.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι από την ενημέρωσή του από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένας ασθενής.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, με διαβεβαίωσε, διαβεβαιώνει και εγγράφως ότι δεν υπάρχει κανένας ασθενής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, οκτώ αξιωματικοί και οπλίτες του Τάγματος Καλπακίου, που έκαναν υπηρεσία στο Τσεπέλοβο, ήταν θετικοί στην εξέταση μαντού.

Ο ιατρικός έλεγχος όμως συνεχίστηκε, καθώς απαιτούνται αρκετές εξετάσεις για να αποδειχθεί αν έχουν προσβληθεί από φυματίωση ή όχι.

Οι εξετάσεις αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, όπως αναφέρουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Είναι πολύ πιθανό τα αποτελέσματα να οριστικοποιηθούν την Παρασκευή.

Προκαλεί λοιπόν εντύπωση το γεγονός της διαβεβαίωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν ακόμη γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

Κάπου λοιπόν υπάρχει αλήθεια και κάπου ψέμα..

Στο Νοσοκομείο, στο ΚΕΕΛΠΝΟ ή στο Υπουργείο Άμυνας…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ